Citytrip Madrid

Bezoek het Wanda Metropolitano stadion van Athletico Madrid

Maak als ware voetbalfan je Madrid citytrip compleet met een bezoek aan Athletico Madrid. Dit is een van de legendarische clubs van Spanje. Bezoek het Athletico Madrid Stadion. Wekelijks zie je de grasmat van het Wanda Metropolitano op je beeldscherm, als toneel van een strijd tussen de grootste spelers van dit moment. Wat is er mooier om hier zelf rond te lopen en rond te kijken? Een bezoek aan het stadion is makkelijk online te regelen en te plannen met Citytrip Madrid.

Opgericht door liefhebbers van voetbal

Athletico Madrid is een club voor liefhebbers van voetbal. In 1902 is de club opgericht door 3 Baskische studenten in Madrid. Het idee ontstond aan een cafétafel waar veel wilde studentenverhalen beginnen, maar in dit geval het begin van een ware legende. De club was aanvankelijk een Madrileense aftakking van de club Athletico Bilbao. Later ging de voetbalclub als zelfstandige Madrileense club voetballen.

Club met legendarische voetbalmomenten

Athletico Madrid heeft veel legendarische overwinningen op hun naam staan. Met name in de jaren tussen 1947 en 1967 had de club een gouden periode waarbij ze veel wonnen, zowel landskampioenschappen als internationaal. De legendarische middenvelder Vavà uit Brazilië won toen voor Athletico veel. Ook in de jaren 70 en 80 werden diverse successen geboekt. De jaren negentig was de strijd tussen Barcelona en Real Madrid die het voetbal in Spanje domineerden. Vanaf 2008 is een nieuwe bloeiperiode waarin Athletico Madrid bijna jaarlijks deelneemt aan de Champions League en diverse malen landskampioen werd.

Bezoek het nieuwe stadion van Athletico Madrid

Het stadion van Athletico ligt in het zuiden van Madrid. Tegenwoordig heeft het het Wanda Metropolitano naar de Chinese investeerdersgroep die de club nu beheert. Het heet het Metropolitano na het stadion waar de club in de beginjaren van haar bestaan speelde. Het nieuwe stadion was eigenlijk al in 1997 gebouwd. Het was aanvankelijk bedoelt om het WK atletiek naar Madrid te halen. Dit lukte niet en het stadion werd vanaf dat moment voor veel diverse sportwedstrijden gebruikt. Athletico won er destijds van Barcelona toen de bekerfinale van Spanje hier werd gespeeld. Het was een van de twee finalewedstrijden waardoor Barcelona uiteindelijk kampioen was. Maar het gras in het stadion beviel blijkbaar goed. Want in 2017 werd dit stadion het officiële stadion van Athletico.

Athletico vs. Real

Hoewel beiden uit dezelfde stad komen zal er altijd een rivaliteit zijn met die andere club van Madrid: Real Madrid. Voorheen was Athletico Madrid gestationeerd in het Vicente Calderon stadion in de arbeiderswijk van Madrid. De club werd vaak als de rebellen van de arbeidersklasse gesitueerd tegenover de club van het establishment: Real Madrid. Hoewel dit verschil met het nieuwe stadion van Athletico, betaald door grote investeerders, wegvalt. De rivaliteit tussen de twee clubs zal blijven bestaan.

Stadion voor de toekomst

Het nieuwe stadion straalt grandeur uit en is hypermodern. Met een bezoekje aan het stadion maak je kennis met de nieuwe generatie stadionbouw. Het stadion geeft plaats aan 68.000 mensen die overdekt zitten tegen de regen, of wat handig is in het warme Spanje, de zon. Het veld, de plek waar het allemaal moet gebeuren, bestaat uit 440 rollen grasmatten. De grond is speciaal geprepareerd om optimaal op het gras te presenteren. Van de buitenkant heeft het stadion een ovale ring vorm. Het dak van het gebouw wordt van binnenuit volledig verlicht in de avond. Het is dan een lichtbaken wat je vanuit het vliegtuig kan zien.

Proef de sfeer van een grote voetbalclub

Tijdens een bezoek van het stadion krijg je een rondleiding van een echte clubfan die je alles kan vertellen over de club en het stadion. Je kunt een kijkje nemen in de kleedkamers. Hier hangen de tenues en hier zijn ze de laatste momenten voor een wedstrijd. Loop door de spelerstunnel de voetbalarena tegemoet. Ook kun je even kijken in de luxe vipboxen en de persruimte. Hier worden de vragen beantwoord. Kijk hoe deze ruimte uitziet vanaf de andere kant van het beeldscherm.

Een bezoek aan een legendarisch voetbalstadion in Madrid

Verder kun je het museum van de bezoeken. Hierin vindt je alle bekers die door de jaren heen gewonnen zijn door de club. Ook zie je de diverse voetbaltenues die de voetballers in het begin de bijnaam “de matrassen” bezorgden. Dit was omdat ze in tenues van goedkope rood-witte stof speelden. Dit waren de kleuren van matrassen in die tijd. Ontdek de andere verhalen achter het legendarische Athletico Madrid tijdens een bezoek aan het nieuwe stadion. Vermijd de lange wachtrijen en bestel je tickets voor dit bezoek aan het Wanda Metropolitano stadion online. Het is zo geregeld en het scheelt een hoop wachttijd in de rij voor de kassa.

Koop hier eenvoudig je tickets en bezoek Athletico Madrid >>