Citytrip Madrid

Jeugdherbergen

In meerdere toeristische steden kan men een ferme opmars van de jeugdherbergen opmerken. Vroeger werd de link vaak gelegd met slaapzalen en gemeenschappelijke delen (sanitair bijvoorbeeld). Tegenwoordig zijn het niet alleen avontuurlijke, sociale jongeren die hun toevlucht zoeken tot zogenaamde hostels, maar ook gezinnen en koppels. Vaak is het mogelijk om een tweepersoonskamer met eigen sanitair te boeken. Het spreekt voor zich dat dit iets duurder zal zijn dan een bed in een slaapzaal, maar het is nog steeds fors goedkoper dan een traditioneel hotel. Echte verschillen zijn er vaak niet. Het interieur is misschien wat minder en het ontbijt minder uitgebreid, maar net dat is de reden waarom de gevraagde prijs goedkoper is dan een gewoon hotel.

Waarom een jeugdherberg?

Personen die van plan zijn om enkele dagen te vertoeven in Madrid en weinig belang hechten aan luxe kunnen opteren voor een jeugdherberg. Veel tijd wordt niet gespendeerd in het complex. Na een vermoeiende dag wandelen komt men ‘s avonds toe in het hotel en dan is er maar één doel meer: slapen. ‘s Morgens – na een kleine opfrissing – trekt men er wederom op uit en dan kan men beginnen met de zoektocht naar een ontbijt in de Spaanse stad. Na het opnemen van een dosis energie zal men wederom een ganse dag rondtrekken in de hoofdstad van Spanje. Personen die dus van plan zijn om weinig tijd te spenderen in de accommodatie en niet echt veel belang hebben aan luxe (uitgebreid ontbijtbuffet, zwembad, fitness, design) kunnen overwegen om in een goedkoop bed te logeren.

Hostel of hostal

In Spanje kan men naast een hostel, een jeugdherberg, ook een zogenaamd hostal opmerken. Een hostal kan men situeren tussen een hostel en een hotel, maar het neigt meer richting een traditioneel hotel. Ruime kamers, receptie die 24 uur bemand is, ruime kamers en eigen sanitair kan men opmerken. Vaak is er geen ontbijt voorzien en net dat is het grootste verschil met een traditioneel hotel. Niet dat dit een drama is, want in het centrum van Madrid worden de zintuigen geprikkeld door een hoop geuren.

Goede hostels in Madrid

Het aanbod aan jeugdherbergen is best groot. We raden je aan om eens een kijkje te nemen op booking. Gewoon ingeven dat je Madrid wenst te bezoeken en eventueel ook de verblijfsdata. Meteen verschijnen duizenden mogelijke bedden in beeld. In het menu kun je dan selecteren dat er enkel interesse is in hostels. Per direct verschijnen alle mogelijke jeugdherbergen dan is het aan jezelf om het beste bed te vinden. Lees de gebruikerservaringen even door en vergelijk de prijzen. Weet dat een bed in het centrum van Madrid leuker is dan een bed ergens buiten het centrum. Zo vertoef je in het midden van de actie en kun je alle belangrijke bezienswaardigheden vlakbij vinden.