Citytrip Madrid

citytrip Madrid Ryanair

Er zijn meerdere mogelijkheden om een stedentrip te boeken. Het gemakkelijkst is natuurlijk om alles bij één reismaatschappij onder te brengen en te opteren voor een citytrip + vlucht formule. Vaak is men dan iets duurder uit, maar met enkele muisklikken is alles geregeld. Iets leuker en goedkoper is om alles zelf te plannen. In dit artikel gaan we na hoe je dit precies regelt. De bestemming werd dus gekozen en nu is het hoogtijd om twee zaken te regelen: de vliegtickets en een verblijfplaats. Voor de vliegtickets richten we ons op Ryanair.

Ryanair

Deze lagekostenmaatschappij zal vaak de goedkoopste aanbieder zijn wat betreft vliegtickets. Alvorens een hotel te boeken is het interessant om eerst de vluchten te boeken. In bepaalde gevallen is het lucratiever om een dag vroeger of later te vertrekken richting een stad. Maandag kan een vliegticket bijvoorbeeld 20 euro kosten en de dag nadien is het plots 80 euro. Zich flexibel kunnen opstellen kan dus zorgen voor een fikse besparing.

  • Met deze maatschappij mag je twee stuks handbagage meenemen per persoon. Afmetingen en gewichten kun je op de site vinden, maar voor een tripje van enkele dagen volstaat het vast wel. Bekijk op voorhand even de maximale afmetingen. Soms wordt de bagage gecontroleerd en indien deze te groot is kan dit een boete opleveren.
  • De vlucht duurt amper 2 à 3 uur. veel luxe hoef je dus niet te verwachten. Weinig beenruimte en geen eten aan boord is dus best doenbaar.

Ryanair is zeker en vast niet de enigste aanbieder wat betreft vliegtickets richting Madrid. Het is ongetwijfeld de populairste aanbieder, maar het loont ook de moeite om zelf even op zoektocht te gaan. Concurrenten kunnen ook best acceptabele prijzen hanteren.

Overnachting

Na het boeken van de vliegtickets weet men dus precies welke tijd men vertoeft in de stad. Het is dan hoogtijd om een kamer te zoeken. Madrid is een Europese topbestemming en aan kamers is er dus geen gebrek. Voor alle budgetten is er wel een passende kamer. Ryanair kan je helpen bij de zoektocht naar een kamer door de reizigers door te verwijzen naar een site alwaar het mogelijk is om kamers te boeken. Bij de zoektocht naar een kamer formuleren we enkele tips:

  • In het stadscentrum vertoeven vlakbij de bezienswaardigheden is altijd leuker dan ergens vertoeven in een wijk buiten het centrum. ‘s Avonds hoef je dan bijvoorbeeld geen gebruik meer te maken van openbaar vervoer om het hotel te bereiken.
  • Denk goed na wat de functie van de kamer wordt. Slenter je tijdens de dag graag door de stad en kom je ‘s avonds toe enkel en alleen om te rusten, dan kan een simpel verblijf de oplossing bieden. Jeugdherbergen en hostals bieden dan de oplossing. Zo hoef je ook geen geld te spenderen aan overbodige functies van het hotel. Denken we maar aan een zwembad, of fitnessruimte.
  • Een goed hostal: Aguilar

De mogelijkheden zijn best eindeloos. Op booking alleen zijn er meer dan 2000 plaatsen waar men bedden kan boeken. Niet is leuker dan eens te kijken wat er precies allemaal mogelijk is. Stulpjes van enkele honderden euro’s per nacht tot de goedkoopste plekken. Aan het einde van de rit zal een hoop afhangen van jezelf en het reisgezelschap. Bij een goedkoop weekend richting Madrid is het bijvoorbeeld vanzelfsprekend dat wordt geopteerd voor een hostal of jeugdherberg. Personen die wat meer luxe verkiezen nemen dan weer hun intrek in 4 of vijfsterrenhotels.

 

← Bekijk goedkoop vliegtickets kopen naar Madrid