Citytrip Madrid

Kerst in Madrid

Tijdens de wintermaanden is het in België nat en donker. Ook in grote delen van Europa merken we een soortgelijk klimaat op. Gelukkig zijn er ook zaken die leuk zijn bij het denken aan deze maand. Kerstmis en Nieuwjaar staan namelijk voor de deur en dit gaat gepaard met heuse kerstmarkten en mooie straatverlichting. De winkels versieren hun etalages en een hoop mensen zijn op zoek naar kerstinkopen. In België mogen we trots zijn op de markt van Brussel. Deze staat gekend als één van de mooiste Europese kerstmarkten, maar ook buiten de landsgrenzen valt een hoop te beleven.

Madrid bezoeken rond de Kerstdagen? Bekijk het aanbod van TUI en Bebsy

Kerstmarkt Madrid

Mocht er nog wat ongepland verlof zijn en snak je toch nog naar een winterzon, dan kan men overwegen om richting de Spaanse hoofdstad te trekken. De laatste dagen van november worden de eerste markten opgezet en de eerste dag van december verwelkomen deze markten het publiek. De grootste en mooiste markt is ongetwijfeld deze die men kan vinden op Plaza Mayor. De volledige maand december kan men hier meer dan 100 houten hutjes vinden. Een groot deel verkoopt traditionele (kerst)producten. Bij het vallen van de zon kan men een waar lichtspektakel waarnemen.

Het centrale plein mag dan wel de belangrijkste markt huisvesten, toch valt er nog meer te beleven. Op het andere plein vlakbij (Sol) springt de gigantische kerstboom meteen in het oog. Op Plaza de Colón kan men een ijsbaan met een lengte van 28 meter opmerken en voor de kleinsten onder ons is er een kleinere ijsbaan. Speciale themawandelingen en kerstbussen laten je mooi verlichte straten zien en dan hebben we de alternatieve markten in Madrid centrum nog niet besproken. Met andere woorden: ook de stad Madrid speelt in op het kersttoerisme en plant een hoop evenementen in de hoop om toeristen te lokken.

De beste manier om de kerstsfeer op te snuiven is uiteraard door gedurende deze tijd van het jaar zelf af te zakken richting de Spaanse stad.

Overnachten in Madrid? Zoek promoties op Booking.com.

Tip – tijdens deze periode is het altijd leuk om te overnachten in het oude centrum van de stad. Neem eens een kijkje naar hostal Aguilar. Dit verblijf ligt op zo’n 2 minuten van het plein Sol en op amper 5 minuten van Plaza Mayor. Met andere woorden: de kerstsfeer loert om de hoek. Geen paniek! Hostal refereert niet naar hostel (jeugdherberg). Een hostal neigt eerder naar een traditioneel hotel, maar dan wel zonder ontbijt.

 

Je citytrip naar Madrid boeken voor de Kerst? Bekijk het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

Lees meer over wat te doen in December →