Citytrip Madrid

Het is uitstekend winkelen en shoppen in Madrid – de beste en leukste plekken

Een citytrip is voor velen niet compleet met een middagje of een dagje shoppen. Voor sommigen is zelfs de hele citytrip een grote shoptrip. Warenhuis in, boetiekje uit, een vlooienmarkt overlopen of een modehuis bezoeken: Madrid is een wereldstad voor de shopfanaat. Hier vind je de leukste tips om te winkelen in Madrid. Dit laat ook zien dat Madrid als winkelstad divers is.

Calle Serano: winkelen in Madrid voor de duurdere smaak

Om maar op stand te beginnen: Ook Madrid heeft haar eigen PC Hooftstraat, Calle Serano. Hier vind je de dure modehuizen maar deze worden afgewisseld met de meer main stream, en betaalbare, merken zoals Zara. Deze laatste is natuurlijk het wereldwijde bekende merk van eigen Spaanse bodem. Verder vind je hier Massimo Dutti en het warenhuis El Corte Inglès is even verderop gelegen. Dit laatste is een luxe warenhuisketen met de naam in het Nederlands “de Engelse snit”. Het verwijst naar het begin van het warenhuis. In 1940 vestigde een kleermaker zijn naaiatelier in Madrid onder die naam. De kleermaker maakte al snel furore met zijn pakken van Engelse kwaliteit. Nu nog staat het warenhuis bekend om de persoonlijke service en hun collectie van internationale designerkleding.

Teatriz om de hoek

Nu je toch in de buurt bent, als je nog een bijzondere plek zoekt voor de lunch: kijk eens bij het bijzondere Teatriz. Dit restaurant is al mooi om alleen maar even binnen te lopen. Maar je kunt hier ook een lekkere cocktail bestellen of heerlijk eten. Want dit restaurant en deze bar in een oud voormalig theater heeft een formidabele keuken. Het interieur is een combinatie van modern design met de elementen uit het oude theater.

Winkelen in Madrid op de vlooienmarkt

Het gaat van “riches to rags” dit keer. Want voor winkelen in Madrid kunnen beiden even leuk en verassend zijn. In Madrid zijn diverse vlooienmarkten, maar een van de grootste is El Rastro. Deze markt is elke zondagochtend in de wijk La Latina. Hier vind je van alles, van antiek en curiosa tot de pure prularia. Het is hier niet altijd perse goedkoper maar de sfeer is al onbetaalbaar. Madrilenen komen hier zelf ook graag hun zondag vieren. Veel blijven om wat te drinken en tapas te eten. De gemoedelijk sfeer maakt El Rastro geschikt voor het betere slenterwerk.

Het betere winkelwerk voor winkelen in Madrid

De grote mainstream winkelstraat is Calle Preciados. Hier zijn de grote warenhuizen. Het is een beetje vergelijkbaar met de Kalverstraat in Amsterdam. Bijvoorbeeld internationale winkelketens als H&M vind je hier. De straat mondt uit op het grote plein Puorto del Sol, oftewel “de poort naar de zon”. Calle Preciados heeft een groot slagingspercentage voor leuke fashion omdat de winkels internationaal bekend zijn en de prijzen redelijk betaalbaar.

Hipster shopping paradijs

Een leuke wijk om verder te bezoeken is Malasaňa. Dit is een wijk met veel grappige boetiekjes en bijzondere alternatieve winkels. Zo vind je hier een winkel met speciaal biertjes en een café voor fietsliefhebbers. Het café hangt vol streetart en heeft de gezellige sfeer van een huiskamer. De liefhebber van vintage design of kleding kan in Malasaňa goed slagen. De wijk heeft met al die aparte winkeltjes een hoog hipstergehalte, wat de sfeer gemoedelijk maakt. Zoek je iets bijzonders, dikke kans dat je het in deze wijk vindt. Ook kun je hier na het shoppen rustig blijven hangen want in Malasaňa zijn diverse dance clubs met natuurlijk ook een retro vintage atmosfeer.

Princípe Pío, winkelen in Madrid op een bijzondere locatie

Op de Paseo del Florida vind je een heel bijzonder winkelcentrum: Princípe Pío. Dit winkelcentrum is namelijk gevestigd in een oud 19de eeuws treinstation. Voor liefhebbers van industriële architectuur is hier dus ook nog genoeg te zien. Het winkelcentrum bestaat uit drie verschillende gedeeltes met tientallen winkels en boetieks. De sfeer is erg internationaal gericht. Zo is er ook een bioscoop met Engelstalige films. Internationale winkelketens zoals de H&M en Mango hebben hier ook een filiaal. Ook is hier een foodcourt met diverse sfeervolle restaurants, of waar je even snel wat kunt eten tussen het shoppen door. Het Princípe Pío bevindt zich in het westen van Madrid naast het Casa de Campo park. Het winkelcentrum zit verder vast aan een metrostation.

Complete outlet stad: Las Rozas Village

Even buiten Madrid ligt een stadje met de mooie naam Las Rozas Village. Dit stadje is compleet gewijd aan maar een ding: outlet. Hier vind je de internationale designermerken met kortingen tot wel 60%. Calvin Klein, Donna Karan, Prada of Versace: hier vind je de grote merken voor betrekkelijk kleine prijzen. Het stadje bestaat uit wel 100 kledingwinkels veelal met een outlet assortiment. Daarnaast zijn er gezellige restaurants om even uit te blazen na een heftige shopsessie. De winkels kennen hier geen siësta tijden en zijn geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds.

Trip naar Las Rozas Village

Het outlet paradijs bevindt zich op een half uur rijden met de bus vanaf het centrum van Madrid. Je kunt een dagexcursie boeken naar deze stad online. Je vertrekt dan ‘s ochtends naar Las Rozas. Aan het einde van de dag staat de bus weer klaar om je terug te brengen naar Madrid. Voor de liefhebbers van design kleding en outlet shoppen is dit een aanrader.

Boek hier eenvoudig en snel je trip en ga lekker een dagje shoppen in Las Rozas Village >>

Tips voor optimaal winkelen in Madrid

Hier zijn nog wat handige tips voor een ideaal dagje winkelen. Als je een momentje om te shoppen hebt ingepland tijdens je citytrip naar Madrid, houdt rekening met de siestatijden. Van 12 tot 3 zijn de meeste winkels en restaurants gesloten. De winkels zijn daarentegen ‘s avonds wel langer open. Dit is op zich ook prettiger om als het heel warm is om ‘s avonds te gaan winkelen. Onderhandelen wordt doorgaans niet gedaan in de winkels, zeker niet in warenhuizen. Hoewel Madrid een veilige stad is voor toeristen, blijf toch altijd alert op zakkenrollers, zeker op drukke plekken zoals een markt.

Tips voor de uitverkoop

Spanje heeft twee traditiegetrouw twee momenten wanneer de uitverkoop begint. Dit is op 7 januari na de feestdagen en op 1 juli als het zomerseizoen begint. De uitverkoop duurt doorgaans een aantal weken met kortingen die kunnen oplopen tot wel 70%. De uitverkoop wordt meestal groots aangekondigd. Het is dan ook erg druk en minder aangenaam om te winkelen, maar natuurlijk wel de uitgelezen kans om je slag te slaan.