Citytrip Madrid

Mei

We hebben het reeds gemeld op deze site: in het hoogseizoen kan het warm zijn in Madrid. Warm is misschien niet de correcte term, maar heet past beter bij de situatie. De thermometer geeft vaker temperaturen richting de 40°C aan. Personen die deze warmte niet gewend zijn (véél Belgen en Nederlanders) zullen toch wel wat ongemakken ondervinden van deze hitte. Rond het middaguur wordt het een flink stuk kalmer op de straten en pleinen. De autochtonen rusten wat uit en de toeristen zoeken verkoeling onder een paraplu van een veel te duur terras. Het is perfect mogelijk – mits wat verfrissende tussenstops – om tijdens deze warme dagen door Madrid te slenteren, maar op het einde van de dag eisen deze extreme weersomstandigheden hun tol: vermoeidheid.

Indien het de bedoeling is om cultuur op te snuiven en te slenteren doorheen de prachtige straten van Madrid, dan is het een verstandige zet om voor, of na het hoogseizoen een bezoek te brengen aan de stad. De gemiddelde cijfers van Madrid voor de maand mei zijn de volgende: overdag zo’n 22 graden en in de nacht daalt het kwik tot 10 graden. De zon schijnt er ruim 9 uur per dag en gedurende 9 dagen in deze maand kan men wat neerslag opmerken. Weet dat dit slechts gemiddelde cijfers zijn. Het komt vaker voor dat de temperatuur 30 graden bereikt. De extreme maxima van in de zomer sluit men uit bij een bezoek in het voorjaar.

Boven op het Círculo de Bellas Artes is een dakterras alwaar men kan genieten van een prachtig zicht over de stad. De foto is genomen op een hete zomerdag. De temperatuur liep op tot 42°C. Merk op dat zowat alle schaduwplaatsen aandacht genieten. De plaatjes in de zon bleven leeg. Hetzelfde zie je ook in het stadscentrum. Er is van 13u tot 17u weinig bedrijvigheid. Voornamelijk bij het ingaan van de avond/nacht liepen de pleinen terug vol. Indien het de bedoeling is om er een feestweekend van te maken, dan is het gedurende de zomer tijdens de nacht heerlijk terrasweer. Overdag bij 35 à 40 graden wandelen en bezienswaardigheden aanschouwen is iets minder aangenaam.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor mei? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer