Citytrip Madrid

Uitstap Toledo (dagtrip vanuit Madrid)

Heb je er voor gekozen om een citytrip naar Madrid te boeken, maar wil je ook nog een ander pareltje van formaat ontdekken? In dat geval kan het interessant zijn om de voormalige Spaanse hoofdstad Toledo te ontdekken. Deze bijzondere stad was tot 1561 de belangrijkste van Spanje en is terug te vinden op zo’n 70 kilometer ten zuidwesten van Madrid. De stad is gelegen op een heuvel aan de rivier de Taag en is één van de oudste van het land. Dit zorgt er voor dat je er tal van bijzonder interessante bezienswaardigheden kan ontdekken. Bovendien staat het volledige historische centrum van de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mensen die Toledo bezoeken geven dan ook niet zelden aan het oude stadscentrum te ervaren als één groot openluchtmuseum.

Hoe Toledo bezoeken? Dagtrip vanuit Madrid

Door de jaren heen is de populatie van Toledo aanzienlijk teruggeschroefd. Op vandaag zouden er naar verwachting amper zo’n 85.000 mensen meer wonen. Dit hoeft echter niets te betekenen. De stad kan immers nog steeds rekenen op een indrukwekkende, historische waarde. Dit zorgt er voor dat er elk jaar opnieuw heel veel toeristen voor kiezen om deze geschiedkundige parel te ontdekken. Je kan er voor kiezen om enkele nachten in deze stad te overnachten, maar je kan er ook probleemloos een daguitstap van maken. Heel wat toeristen kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van de sneltreinverbinding die werd ingelegd tussen beide steden. In nog geen uur tijd kan je op deze manier kennismaken met niet één, maar wel twee van de belangrijkste (en mooiste!) steden van Spanje.

Het gemakkelijkste en eenvoudigste is een georganiseerde excursie te boeken.

Welke bezienswaardigheden bezoeken in Toledo?

De smalle, hobbelige straatjes nodigen uit om doorheen te slenteren, maar wanneer je slechts één dag in Toledo zal vertoeven zal je toch een kleine planning moeten opstellen. Zoals reeds aangegeven heeft deze stad immers voor de cultuurliefhebber heel wat moois in petto. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden die je eigenlijk niet over het hoofd mag zien alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

1.) De Kathedraal van Toledo

Met stip de vaakst bezochte bezienswaardigheid van Toledo is uiteraard de Middeleeuwse Kathedraal van de stad. Deze is gebouwd tussen 1227 & 1493 en deed vele eeuwen lang dienst als zetel van de aartsbisschop van Spanje. De buitenkant van het bouwwerk kenmerkt zich door overwegend gotische invloeden, maar binnenin zijn zelfs nog tal van prachtige barok elementen terug te vinden. Dit ronduit indrukwekkende gebouw is er zeker één die niet op je verlanglijstje mag ontbreken.

2.) Alcázar de Toledo

Alcázar de Toledo, beter bekend als het fort van Toledo kan je eigenlijk niet missen naarmate je dichter bij de stad komt. Het kasteel is terug te vinden op een strategische locatie pal in het centrum. Het waren de Romeinen die er voor kozen om dit prachtige fort ten tijde van de derde eeuw te bouwen. De Castiliaanse koningen hebben het door de jaren heen echter stelselmatig verder uitgebreid. Op vandaag is het legermuseum, namelijk het ‘Museo del Ejército’ er in gevestigd.

3.) Monasterio San Juan de los Reyes

Het Monasterio San Juan de los Reyes werd gebouwd ter nagedachtenis aan de Slag van Toro die plaatsvond in het jaar 1476. Het waren de Portugezen die de stad bedreigden, maar de locals hielden stand. Het klooster werd gebouwd door Koningin Isabel I en opgetrokken in de zogenaamde gotische Isabella-stijl. Niet alleen het klooster op zich, maar zeker ook de kerk die hier is terug te vinden zijn een bezoekje meer dan waard.

4.) Museo del Greco

Verschillende kunstenaars hebben een groot deel van hun leven, zo niet hun volledige leven doorgebracht in de voormalige Spaanse hoofdstad. Dit geldt eveneens voor de schilder met Griekse roots, El Greco. In één van de huizen waarin hij heeft gewoond is in het jaar 1910 een museum ingericht. Het interieur van het museum stamt af uit de periode van El Greco en
uiteraard zijn er verschillende werken van de kunstenaar te aanschouwen. Toch is er ook plaats voor werken van andere artiesten. Het Museo del Greco is terug te vinden in het hart van de Joodse wijk en weet een goed beeld te realiseren van het interieur van de 16e eeuw.

5.) Mirador del Valle

Mensen die Toledo bezoeken willen graag een plaats vinden waar ze over een mooi uitzicht op de omgeving beschikken. Dat is ‘Mirador del Valle’! Dit uitkijkpunt is gelegen een stukje buiten de stadsgrenzen aan de overkant van de rivier. Liefhebbers van panoramische foto’s zullen deze plaats zeker en vast willen bezoeken!

Bovenstaande lijst is natuurlijk een beperkte lijst. Er valt een hoop meer te beleven. Indien je van plan bent om enkele dagen te boeken in Madrid, dan raden we je aan om een extra dag te boeken. Zo heeft men genoeg tijd om enerzijds de hoofdstad te verkennen en anderzijds kan men ook nog eens de prachtige stad Toledo aanschouwen. Het kan dus interessant zijn om de Madrid tips eens door te nemen. 4 dagen boeken is voldoende om een daguitstap te plannen.

Halve of gehele dag Toledo bezoeken?

Toledo kan je zeker een dag in verblijven om te verkennen en ontdekken. Om alle bezienswaardigheden te zien heb je dat zeker nodig. Indien je niet veel tijd hebt kan je ook een halve dag Toledo bezoeken.

Het eenvoudigste is een excursie te boeken die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt. Zo zie je alles en hoef je zelf niet te zoeken.

Boek hieronder je excursie naar Toledo. Gemakkelijk en snel online te boeken. Klik hieronder: