Citytrip Madrid

September

In het hoogseizoen – juli en augustus – mijden sommige personen toeristische steden. Een hoop Belgen en Nederlanders hebben verlof tijdens deze periode en andere oorden kunnen worden opgezocht. Jammer genoeg is het een populaire periode om te reizen. In het kader van Madrid kan men opmerken dat niet enkel de drukte best verveld kan zijn, maar er is ook nog eens de hitte. Temperaturen lopen vaker op en 40°C is geen uitzondering. Tijdens die hitte is het niet meer aangenaam om op ontdekkingstocht te gaan.

Ter illustratie: tijdens ons bezoek was het enkele dagen meer dan 40°C. Als fervente stappers houden we ervan om uren te slenteren doorheen de straten van een vreemde stad. Madrid is een ware wandelstad, maar de extreme temperaturen eisen toch wel hun tol. Schaduw opzoeken en niet al te veel wandelen was de boodschap.

De drukte en de extreem hoge temperaturen kan men deels mijden door wat later af te zakken naar de stad. In september is het overdag gemiddeld 27°C. Het kwik daalt gemiddeld gezien niet onder de 14°C. Gemiddeld 8 uur zon per dag en samen met juni, juli en augustus hoort september bij de droogste maanden. Madrid in september bezoeken is trouwens een goed idee. Mocht het trouwens een last minute betreffen, dan kan men nog steeds vlak voor vertrek van idee veranderen. Merk je op dat het enkele dagen 40°C zal zijn en kun je niet goed tegen de hitte, dan stel je misschien best het bezoek uit en tussentijds bezoek je een andere Europese bestemming. Denken we maar aan Barcelona, Sevilla, of Valencia. Eventueel wijk je uit naar buurland Frankrijk.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor september? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy en boek de goedkoopste citytrip online.

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer