Citytrip Madrid

Overnachten

Madrid wordt elk jaar opnieuw door aanzienlijke groepen toeristen bezocht. Dit zorgt er voor dat de stad er zich, zeker door haar statuut als hoofdstad van Spanje op heeft ingesteld. Door de jaren heen zijn er stelselmatig meer accommodaties voor toeristen geïntroduceerd. In het centrum van Madrid zijn er dan ook op vandaag een groot aantal hotels terug te vinden, maar ook net buiten de stadsgrenzen kan je verblijven. Bovendien is Madrid een stad die open staat voor alle soorten reizigers. Verwacht hier dus niet alleen prachtige 4- en 5-sterrenhotels, maar ook eenvoudige appartementen en een niet onaantrekkelijk aanbod aan hostels. Zo voelt elke reiziger zich in de Spaanse hoofdstad meteen helemaal thuis!

Een hotel boeken in Madrid

Hotels zijn in grote getale verspreid over de Spaanse hoofdstad terug te vinden. Het merendeel van de hotels zijn terug te vinden in het centrum. Wie de drukte wil ontvluchten kan er evenwel ook voor kiezen om een verblijfadres aan de stadsrand te boeken. Bijkomend voordeel is dat ook het prijskaartje hier een stukje lager ligt. Het valt op dat de prijzen van de hotels in Madrid niet altijd even duidelijk zijn en vaak vreemde kronkels vertonen. Voor een 5-sterrenhotel kan je bijvoorbeeld een prijs betalen van tussen de 150 en 200 euro. Echter durven ook 4- en zelfs sommige 3-sterrenhotels een dergelijke overnachtingsprijs te hanteren. De precieze locatie speelt op dit vlak een uitermate belangrijke rol. Kies je voor een iets minder centrale ligging? Dan kan je evengoed een 4-sterrenhotel boeken voor een prijs vanaf slechts 50 euro.

Ruim aanbod aan goedkope appartementen

Net zoals ook bij erg veel andere wereldsteden het geval is valt het de voorbije jaren op dat er in Madrid aanzienlijk werd geïnvesteerd in de realisatie van nieuwe vakantie-appartementen. Deze zijn in vergelijking met hotels financieel heel wat interessanter en bestaan bovendien in tal van verschillende soorten. Het merendeel van de beschikbare appartementen zijn eveneens in het stadscentrum terug te vinden en bieden plaats aan tussen de 2 en 8 personen. De huurprijs kan zowel worden aangerekend op basis van het aantal personen die het appartement bezetten als aan de hand van het appartement op zich.

Goedkoop overnachten in Madrid

Voor de reizigers die echt goedkoop willen logeren vallen er in Madrid heel wat hostels en jeugdherbergen te ontdekken. De prijs die je in een hostel betaalt ligt een beetje in lijn met deze van de goedkoopste hotels. Over het algemeen hebben de hostels echter aanzienlijk minder kamers. Verspreid over het centrum van Madrid zijn ook 20 jeugdherbergen terug te vinden. De prijs die je betaalt voor een kamer in een dergelijke jeugdherberg is gelegen tussen de 15 en 30 euro per nacht. Ook op dit vlak speelt de locatie een niet onbelangrijke rol. Bepaalde jeugdherbergen in Madrid hebben afzonderlijke slaapkamers voor mannen en vrouwen. Het merendeel beschikt echter over twee- of zes- tot wel tienpersoonskamers. Hoe dan ook, wanneer je slechts over een beperkt reisbudget beschikt en je toch graag de Spaanse hoofdstad wenst te ontdekken is kiezen voor een hostel of een jeugdherberg zeker en vast een echte aanrader.Booking.com

Tip: Hostal

In Madrid kan men ook een zogenaamde hostal boeken. Verwar dit niet met een traditioneel hostel (jeugdherberg). Een hostal kan men positioneren tussen een hotel en een hostel en is voornamelijk voor personen die niet veel luxe verwachten en iets goedkoper wensen te logeren. Een hoop toeristen zal tijdens de dag namelijk op verkenningstocht zijn in Madrid en zal de kamer enkel en alleen gebruiken om te overnachten. In die zin is een verblijf met iets minder luxe voldoende. Ontbijt zit vaak niet inbegrepen in de prijs, maar de eerlijkheid gebiedt ons om te melden dat dit eigenlijk een voordeel is. Madrid heeft op vlak van eten veel meer te bieden dan een standaardontbijt in een hostal.

Een voorbeeld van een leuk hostal is Aguilar. Centraal gelegen in de stad, relatief goedkoop, directe metroverbinding in de buurt. Neem even een kijkje en voor je het weet vertoef je zelf in deze leuke plek! -> Hostal Aguilar

Zoek je een hotel in het centrum van Madrid?Booking.com

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Citytrip naar Madrid boeken met hotel inclusief vlucht? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be