Citytrip Madrid

Last minute

Een last minute verwijst meer naar een term die vaak wordt gebruikt in het kader van een zomervakantie. Enkele dagen voor vertrek wens je iets te boeken. De redenen van het wachten ligt voor de hand: je hoopt op een fikse ‘last minute’ korting. Het kan natuurlijk ook zijn dat je plots enkele dagen vrij bent en je wenst op reis te gaan. Reismaatschappijen en hotelketens willen nog rap lege kamers verhuren en hopen twijfelaars over de streep te trekken door middel van goedkopere prijzen. Een lege kamer levert namelijk geen winst op. Enig nadeel is dan natuurlijk dat een groot deel van de hotelkamers reeds is volzet en dat de keuze afhangt van de beschikbare kamers. In het slechtste geval dien je de wensen ietwat te veranderen om toch nog op reis te kunnen vertrekken. Ook bij stedentrips wordt vaak eens gebruik gemaakt van de term, maar dan ietwat in een andere zin. We verklaren ons nader.

Last minute citytrip Madrid

In het kader van een stedentrip kan men ook een last minute organiseren. Je hebt bijvoorbeeld onverwacht enkele dagen vrij en wenst een citytrip te organiseren, dan zal het grootste struikelblok het zoeken naar gepaste vliegtickets zijn. De goedkopere tickets zijn schaars en dus is het eerste doel om de sites van de vliegmaatschappijen eens te bekijken. Eenmaal je weet welke tickets nog beschikbaar zijn kan men oordelen of de trip het waard is. Als ik vandaag kijk voor een vlucht morgen richting Madrid, dan kost me dat 250 euro (! enkele vlucht). Wacht nog een dag extra en dan is het plots maar 49 euro meer. Gigantisch verschil dus.

Met wat geluk betaal je een kleine prijs voor het vervoer en eenmaal dat is geregeld kan men uitkijken naar een plaats ter overnachting. In het slechtste geval zijn er geen vliegtickets meer beschikbaar, of ze kosten gewoon te veel en dien je andere oorden op te zoeken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat net dat moment goedkope tickets worden aangeboden richting Sevilla, Barcelona of Lissabon. Dan kun je altijd overwegen om één van deze steden te bezoeken en op een later moment een Madrid citytrip te organiseren. 

Madrid is een Europese topbestemming en aan accommodaties is er geen gebrek. Jeugdherbergen, hostals, hotels en appartementen verwelkomen dag in dag uit toeristen. Wens je vandaag nog te boeken voor morgen, dan is er nog steeds een gigantisch aanbod. Ten alle tijde kan men kortingen opmerken. Een voorbeeld:

Ik zoek vandaag voor een hotel in Madrid. Twee dagen, morgen inchecken. Op booking.com – één van de grotere hotelsites – verschijnt meteen een gigantisch aanbod en bij sommige hotels merkt men slogans als ‘erg gewild‘ en ‘lastminute-prijsdaling‘ op. Het is natuurlijk niet zo dat deze accommodaties de beste zijn. We raden je aan om altijd eens de ligging te bekijken en of het hotel past bij je reisbehoeftes. Een zwembad en gymzaal is mooi meegenomen, maar zorgt voor een duurdere prijs en het is nog maar de vraag of er gebruik van wordt gemaakt. Het is maar om aan te tonen dat het mogelijk is om aan een verminderde prijs te logeren. Bekijk de ‘last minute kortingen’ met een kritisch oog. Niet alles is namelijk even interessant.

Morgen vertrekken?

vandaag beslissen en morgen vertrekken is dus perfect mogelijk. De moeilijkste opdracht is de zoektocht naar betaalbare vliegtickets. Een kamer vinden aan een verminderde prijs is perfect mogelijk, daar het aanbod enorm is.

Tip: Wacht niet! Boek meteen zodra je een mooi hotel en goede vlucht tegenkomt.

Laste minute je citytrip naar Madrid boeken? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be