Citytrip Madrid

Citytrip Madrid voor voetballiefhebbers

Citytrip Madrid heeft voor voetballiefhebbers de tickets in huis. Want je bent misschien maar een keer in een van de belangrijke steden in Europa op het gebied van voetbalsport: Madrid. Deze stad heeft twee topclubs met een rijke geschiedenis die de voetbalwereld domineren. Ontdek hoe het voetbal leeft in in deze stad en bezoek de plekken waar het allemaal gebeurt: de voetbalstadions van Madrid. Bestel je tickets voor een bezoek aan het Bernabèu stadion van Real Madrid en het Wanda Metropolitano stadion van Athletico Madrid. Bestel bij Citytrip Madrid tickets voor voetballiefhebbers eenvoudig en snel!

Real Madrid

De twee clubs Real Madrid en Athletico Madrid zijn in dezelfde tijd ontstaan, in het begin van de 20ste eeuw. Real Madrid begon als club in 1902. Het kreeg het predicaat koninklijk in de jaren twintig van de (toentertijd afgezette)?koning zelf. De club heeft sindsdien een voetbalreputatie opgebouwd met bijzondere wedstrijden en grote prijzen. Verschillende gouden jaren waren bijvoorbeeld de jaren net na de Spaanse burgeroorlog eind jaren 30 tot in de jaren 60. Dit waren de gloriejaren met legendes als Puskàs en Gente. Dit waren voetballers die geschiedenis op de groene grasmat schreven. In de jaren 70 waren er ook diverse successen. De periode met Leo Beenhakker, Don Leo, was enorm succesvol. In de jaren 90 had Real Madrid nog steeds een sterke ploeg. Maar ze moesten het afleggen tegenover het dreamteam van Barcelona met Johan Cruyff. Het nieuwe millennium is echter weer goed begonnen voor Real Madrid met de recente successen van Ronaldo. Lees meer over Real Madrid en het Bernabeu stadion

Bezoek het Bernabèu stadion

Het stadion van Real Madrid is natuurlijk het fantastische Bernabeu stadion. Dit stadion is vanaf 1947 van de koninklijken en is nog steeds in gebruik. Destijds was de club favoriet bij dictator Franco. Real Madrid moest op de grasmat het regime vertegenwoordigen en uitdragen. In het stadion kunnen ruim 80.000 toeschouwers de wedstrijd live bijwonen. De buitenkant van het stadion heeft de rechthoekige vorm van het voetbalveld met afgeronde hoeken. In het stadion zitten de toeschouwers tot aan het veld, zoals je ook veel bij de Engelse stadions ziet. In 2005 zijn de laatste aanpassingen aan het stadion gedaan om het moderne voetbal optimaal te kunnen faciliteren.

Koop snel en eenvoudig je ticket online en bezoek het Real Madrid station >>

Voor de Belgische voetbalfans: het stadion van rode duivel Eden Hazard

Voor Belgische voetbalfans is een bezoek aan de Koninklijke nog specialer geworden. Rode Duivel Eden Hazard mag sinds juni 2019 het smetteloze witte shirt van de club dragen. Met de transfer van 100 miljoen euro van Chelsea naar Real Madrid is Hazard de duurste speler ooit van België. Bezoek dus nu het nieuwe thuisstadion van Eden Hazard in Real Madrid.

Athletico Madrid

De andere grote club die het zuiden van de stad domineert, met een groot stadion is Athletico Madrid. De club werd een jaar na de oprichting van Real Madrid opgericht door drie studenten. De voetbalclub was aanvankelijk een Madrileense afdeling van de club Athletico Madrid. Later ging de club zelfstandig door. Athletico was vanaf het begin een sterke club door het partnerschap met Bilbao en een grote groep trouwe fans. De jaren 60 en 70 waren zeer succesvol voor de club Athletico met legendarische voetballers als de Braziliaanse voetballer Vavá. De jaren 80 en 90 had de club het lastig tegenover het sterke Real Madrid en het schijnbaar onoverwinnelijke team van Johan Cruijff van Barcelona.

De matrassen van Madrid

De laatste jaren boert de Athletico Madrid weer goed met het winnen van de landstitels en de club draait weer mee in de Champions League. De club draagt nog steeds het rood wit. Dit gekleurde tenue leverden hen in de beginjaren hun bijnaam “de matrassen” op. Dit was omdat de shirts van goedkoop materiaal waren en dezelfde rood-wit strepen hadden als de matrassen in die tijd.

Bezoek het Wanda Metropolitano

Het stadion van Athletico is in de jaren 90 gebouwd, in eerste instantie als stadion voor verschillende sporten. Sinds 2017 is het officieel het stadion geworden van Athletico en heeft het ook zijn nieuwe naam gekregen: Wanda Metropolitano. Metropolitano is genoemd na het oude stadion waarin de club in de beginjaren speelden. Wanda is de naam van de Chinese investeerdersgroep die grootaandeelhouder is van de club. Lees meer over een bezoek aan het Wanda Metropolitano stadion van Athletico Madrid

Modern stadion

Het stadion heeft de capaciteit voor ruim 63.000 toeschouwers en is dus iets kleiner dan het stadion van Real Madrid. De Wanda Metropolitano heeft een ovale vorm van bovenaf gezien. Het dak is bijna helemaal gesloten. Dit biedt voor de toeschouwers schaduw en bescherming tegen regen. Ruim 400 rollen grasmat zijn op de speciaal geprepareerde grond gelegd.

Op bezoek als een vip in het Wanda en Bernabéu

In beide stadions kun je een rondleiding boeken. Je komt zo op plekken waar normaal alleen de spelers of staf komen. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de kleedkamers waar de spelers zich voorbereiden op de wedstrijd. Hier hangen de tenues klaar voor een volgende wedstrijd. Je kunt de grasmat als het ware al ruiken vanuit de spelerstunnel. Ook kun je rondkijken en plaatsnemen achter de tafel met microfoons in de persruimte. Zie jij je jezelf al zitten achter deze tafel om de opstelling bekend te maken?

Ontdek de geschiedenis van Athletico Madrid en Real Madrid

Beide stadions hebben verder een museum waar je alle prijzen kunt zien die de club ooit gewonnen heeft. Omdat beide clubs bijna even oud zijn, is het leuk de geschiedenis van beiden te zien in de musea en te vergelijken. Beide musea doen de oude verhalen rond legendarische wedstrijden herleven. Ze zijn daarom zeker een bezoekje waard voor degene die geïnteresseerd is in de oude voetbalverhalen. De musea hebben interactieve onderdelen. Plaats jezelf bijvoorbeeld op de muur met de grote helden van nu in het Bernabéu museum.

In Madrid een voetbalstadion bezoeken? Online reserveren

Als je beiden stations wilt bezoeken is het raadzaam om van te voren de tickets te bestellen. Dit scheelt een hoop frustrerend gewacht in lange rijen voor de ticketkassa of een rondleiding treffen die vol zit waardoor je moet wachten. Voetballiefhebbers komen van over de hele wereld om deze stadions van Real Madrid en Athletico Madrid te bezoeken. Het is dus altijd druk en raadzaam om van tevoren te reserveren. Na bestelling van de tickets krijg je deze digitaal via je email.

Een fijn reiscadeau: koop online tickets voor een stadiontour en geef ze cadeau

Soms weet je gewoon niet wat je iemand moet geven om een fijne reis te wensen. Citytrip Madrid biedt dan uitkomst. Je kunt online een leuk bezoek of toegang tot een attractie cadeau doen. Voor een voetballiefhebber is dan een online ticket via Citytrip Madrid voor het bezoek van een van de grote stadions een prachtcadeau om te krijgen. Je geeft een voetballiefhebber met een online reservering via Citytrip Madrid een belevenis om nooit te vergeten.