Citytrip Madrid

Goedkoop weekend Madrid

Reizen – en in het bijzonder stedentrips – zijn over het algemeen dure zaken. Toch moet men opmerken dan men ook met een strikt budget andere steden kan ontdekken. De opkomst van lagenkostenmaatschappijen en jeugdherbergen zitten daar zeker voor iets tussen. In dit artikel reiken we je enkele tips aan om een goedkoop weekend Madrid te organiseren. Uiteraard moeten we eerst wel melden dat ‘duur’ en ‘goedkoop’ relatieve begrippen zijn. Niet iedereen beschikt namelijk over dezelfde middelen. Goedkoop op weekend in Madrid, een stappenplan:

 
  • Afzakken naar het vliegveld (voor Belgen dus veelal Brussel of Charleroi) is vaak duurder dan de aankoop van de vliegtickets. De wagen ergens enkele dagen parkeren is wellicht de grootste kost. Kijk voor alternatieven: het openbaar vervoer is vaak een pak goedkoper. In het beste geval kan een familielid je kosteloos voeren naar de luchthaven en nadien ook oppikken. Mocht het toch noodzakelijk zijn om de wagen aan de luchthaven te stallen, dan doe je best beroep op particulieren. De wagen stallen op enkele kilometers kost een hoop minder dan de wagen stallen aan de luchthaven zelf. Je wordt na het parkeren van het vervoersmiddel dan met een busje naar de luchthaven gevoerd.
  • Bij een stedentrip horen ook overnachtingen. In het kader van een citytrip is het belangrijk om eens na te denken over het doel van de kamer. Veelal is men de ganse dag op stap en ‘s avonds komt men terug op de kamer. Extra – veelal duurdere – faciliteiten zoals een zwembad en een fitnessruimte worden niet gebruikt, maar zitten wel inbegrepen in de prijs. Een jeugdherberg is misschien iets te basic, maar een Spaanse hostal kan men vergelijken met een goedkoop hotel. Ruime kamers, goede ligging, airco, iedere dag een kuisploeg, … . Besparen op de overnachtingen is niet noodzakelijk slechter. Alles hangt af van de verwachtingen. Met een beperkt budget zeker en vast eens kijken naar deze alternatieve verblijfstypes.
  • Een andere belangrijke kostenpost bij een Madrid citytrip is het vervoer naar de stad, namelijk de vliegtickets. Reken op ongeveer 100 euro per persoon, heen en terug. Het spreekt voor zich dat deze prijs aardig kan variëren. Som is het mogelijk om voor 50 euro heen en terug te vliegen, maar ook voor meer dan 200 euro. Je doet er goed aan om tijdig te kijken voor tickets. Mits men zich wat flexibel kan opstellen is het mogelijk om de goedkoopste tickets aan te schaffen. Ryanair zal in vele gevallen de beste partner blijken te zijn, maar dit is geen zekerheid. Bekijk de kostprijs dus eens van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Soms vallen er fikse kortingen te bespeuren en dan kan men voor een prikje naar Europese toeristische steden.
  • Madrid is in tegenstelling tot andere Europese toeristische steden een echte wandelstad. Alle bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar en het is ook leuk om te kuieren doorheen de mooie straten van de stad. Tijdens het wandelen ontdek je prachtige architectuur en mooie pleinen. De mooiheid van een stad schuilt vaak ook in de kleine zaken. Deze momenten ontdek je tijdens het ronddwalen door de Madrileense steegjes. Véél wandelen betekent ook dat men in principe het openbaar vervoer niet moet gebruiken. Mocht men toch opteren voor het openbaar vervoer, koop dan de tickets samen (bijvoorbeeld tienrittenkaarten).
  • Madrid is eerder een duurdere stad indien we spreken over eten en drank. Zeker tijdens het hoogseizoen is de nood aan verfrissing groot. Telkenmale een terras opzoeken zal de rekening hoog doen oplopen. Af en toe frisse drankjes kopen in kleine supermarkten is een verstandige en goedkopere zet. Zeker bij het bezoeken van Madrid met kinderen zijn deze supermarkten de ideale oplossing om de hongerige monden te voeden. Ook bijvoorbeeld in het gigantische stadspark Retiro zijn de prijzen van de kiosken en cafés in het park best buitensporig. Wees voorbereid.
  • Madrid is de stad van de musea. Kunstliefhebbers komen er zeker aan hun trekken. Voor een hoop van deze musea dient men echter een toegangsticket aan te schaffen. Ook om het grootse Koninklijk Paleis van binnenin te aanschouwen zal men eerst langs de kassa moeten passeren. Bij het maken van een algemene dagplanning raden we je aan om even de toegangstijden van deze activiteiten te bekijken. Bepaalde dagen kan men ze namelijk gratis betreden. De ene dag betaalt men tijdens de middag bijvoorbeeld 12 euro om het Paleis te betreden en enkele uren later is het volledig gratis. Dankzij wat voorkennis is het dus mogelijk om aardig wat te besparen op toegangsgelden.

Goedkoop op weekend gaan is wellicht helaas niet mogelijk. Een stedentrip organiseren kost altijd een hoop geld. De vliegtickets en het hotel vormen samen de grootste kost, maar ook het eten, de bezienswaardigheden en ‘het genieten’ in de stad zelf kunnen zorgen voor een fikse kostprijs. Men kan wel besparen op bepaalde onderdelen van de reis. Een duur hotel met een hoop faciliteiten kan men schrappen en vervangen door en goedkoper – maar niet slechter – hostal. Gastronomisch dineren kan in een tapasbar en die dure cocktail drinken op een dakterras vervangt men door een blikje van de supermarkt. Aan het einde van de rit is het nog steeds een vakantie en genieten hoort daar zeker en vast bij. Neem bovenstaande tips omtrent een goedkoop weekendje richting Madrid eens door en wie weet kun je wel een hoop besparen – en dit zonder te hoeven inboeten aan luxe.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Goedkoop weekend naar Madrid boeken? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be

 

 

← Bekijk goedkope citytrip Madrid