Citytrip Madrid

Hotel in centrum Madrid

De bestemming werd gekozen en de goedkope vliegtickets werden geboekt. Het is hoogtijd om de laatste stap te finaliseren: de zoektocht naar een gepaste accommodatie. In Madrid kan men net zoals in andere Europese toeristische steden niet om het feit heen dat er een hoop bedden worden aangeboden. Het aanbieden van kamers op de reguliere en niet reguliere markt is big business. De concurrentie is enorm. We helpen je bij de zoektocht naar een kamer in het centrum van Madrid.

Waarom Madrid centrum?

De redenen liggen voor de hand. Een kamer gelegen vlakbij de belangrijkste bezienswaardigheden van een stad is handig. Je spaart geld uit op het pendelen, want je kunt meer te voet bezoeken en eens wandelen richting de hotelkamer in de loop van de dag is gemakkelijker. ‘s Morgens vertrekken met een jas en in de loop van de middag opmerken dat het te warm is om de jas te dragen, dan kun je via een kleine omweg even binnen springen in het hotel en de jas daar opbergen. Ook ‘s avonds iets gaan drinken hoeft dan niet automatisch te betekenen dat gebruik moet worden gemaakt van het openbaar vervoer. Je zit namelijk in het midden van de actie en de meeste bezienswaardigheden liggen vlakbij. Het is de manier om efficiënt om te springen met de tijd gedurende een stedentrip.

Madrid – een wandelstad

In vergelijking met Barcelona is Madrid een echte wandelstad. In de Catalaanse grootstad liggen de hoogtepunten best verspreid en daar is het eigenlijk noodzakelijk om een beroep te doen op openbaar vervoer. Madrid daarentegen is een echte wandelstad. Het historische centrum is compact en men kan eigenlijk alles al wandelend ontdekken. Centraal gelegen in het centrum is één van de mooiste pleinen van Madrid, Plaza Mayor. Iets verder ligt Plaza Puerta del Sol. Logeren in de buurt van deze pleinen betekent zowat automatisch dat de accommodatie geniet van een goede ligging. Wandelen langs de ene kant voert je naar het Koninklijk Paleis. Wandel je de andere kant uit, dan bereik je binnen een tiental minuten de groene long van Madrid, Park Retiro.

Rechts op de kaart zie je de groene long, Park Retiro en links het Koninklijk Paleis (Palacio Real). De wandeling van de ene kant van Madrid naar de andere neemt een half uurtje in beslag en onderweg kom je langs Sol en Plaza Major. Zoals reeds gemeld: vergeet je stapschoenen niet gedurende een citytrip naar de Spaanse hoofdstad.

Goed hotel centrum Madrid

Ergens in de buurt van Plaza Mayor een hotel zoeken is kinderspel. Er is namelijk een overaanbod en voor iedere prijsklasse is er wel een kamer. In het kader van een citytrip is een hostal het overwegen waard (zie het als een soort van hotel, maar dan zonder ontbijt). De kans dat veel tijd wordt gespendeerd in de kamer is klein. Voor personen met wat meer budget zijn er ook suites en luxueuzere verblijven. Neem het aanbod eens door en voor je het weet vertoef je zelf vlakbij de hoogtepunten van Madrid.

Zoek je hotel in het centrum

Hieronder op de kaart kan je alle goede hotels in het centrum vinden. Je kan zelf kiezen of je dichtbij het Koninklijk Paleis, Plaza Major of een van de andere bezienswaardigheden wilt verblijven. Bekijk de kaart hieronder en zoek een hotel die bij je past.Booking.com