Citytrip Madrid

1 dag

Bij een stedentrip is er hopelijk voldoende tijd om alle hoogtepunten te bekijken. Zodoende hoeft men zich niet te haasten en is er ook nog tijd voor wat ontspanning. In bepaalde gevallen kan men slechts één dag tijd spenderen in de stad. In het geval van Madrid – en eigenlijk bij een hoop andere Europese (hoofd)steden moet – moet men melden dat dit onvoldoende is om een goed beeld te krijgen van de stad. Alleen al in de vele musea die Madrid rijk is kan men enkele dagen vertoeven. Mocht het toch voorvallen dat men slechts een dag kan spenderen in de stad, dan is het de bedoeling om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de tijd. Enkele tips:

Plaza Mayor is een groot historisch plein in het centrum van de stad. Het is tevens één van de hoogtepunten. Het is de plaats om een wandeling te starten doorheen de stad. Hier starten een hoop zogenaamde ‘free walking tours’. In twee uur tijd nemen ze je dan mee naar enkele bezienswaardigheden en de gids weet best ook veel over het verleden van de stad te vertellen. De ene helft van de stad kun je zo bezoeken onder leiding van een gids. Plaza Mayor – Koninklijk Paleis – Plaza de Oriente en hoogtepunten in de buurt komen aan bod. Nadien kun je op eigen houtje de andere helft van Madrid verkennen. Denken we dan maar aan het Prado en het gigantische Retiro. Een hapje eten doe je  in één van de vele tapasbars die Madrid rijk is.

Een oppervlakkig stadswandeling neemt wel een ganse dag in beslag, maar tijdens deze ene dag kan men ook een hoop andere zaken realiseren. Vrouwen kunnen er naar hartenlust winkelen en een groep vrienden pikt misschien een voetbalmatch van Real Madrid mee.

Eén dag in Madrid

Veel zal natuurlijk afhangen van de persoonlijke interesses. Het heeft geen nut om een middag in één van ‘s werelds beste kunstmusea rond te dwalen indien kunst je niet veel zegt. Geniet van de dag en doe jezelf de belofte om later nog eens af te zakken richting de Spaanse hoofdstad. Ditmaal natuurlijk voor een langere periode. 4 dagen volstaat voor de meeste toeristen. Zo kun je enkele dagen vertoeven in het prachtige historische centrum en er is ook tijd voor de iets verder gelegen bezienswaardigheden. Een halve dag Toledo bezoeken past dan ook binnen het programma.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

1 daagse citytrip naar Madrid boeken? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be

 

 

← Bekijk ook citytrip met hotel en vlucht