Citytrip Madrid

De leukste fietstour door Madrid langs bezienswaardigheden

Er zijn vele manieren waarop je de mooiste steden van de wereld kan ontdekken. Nergens is het echter zo aantrekkelijk om dat op te fiets te doen als in Madrid. Daar kan je de allerleukste fietstour maken waarop je alles te zien krijgt wat deze stad zo fascinerend en aantrekkelijk maakt. Er is dus ook alle reden om te bekijken hoe je deze tour kan maken en wat je dan precies te zien krijgt. De volgende informatie zal je daarbij helpen. Zo heb je direct een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

Welke tour moet je nemen?

Het is wel belangrijk om te weten welke tour je moet nemen. Wil je namelijk echt alles van de stad zien, dan is het essentieel dat je de juiste kiest. In dit geval gaat dat om de Highlights Tour van Baja Bikes. Wanneer je die neemt, dan weet je zeker dat je langs alle hoogtepunten die Madrid als stad te bieden heeft wordt gevoerd. Dat zijn er in deze stad flink veel, dus dat je zeker weet dat je alles meekrijgt is één van de belangrijkste voordelen die deze tour je te bieden heeft.

Meer weten? Bekijk hier alle informatie en prijzen

Uitleg in je eigen taal

De highlights tour heeft als voordeel dat je er geen Spaans voor hoeft te spreken. Op de fiets gaat namelijk ook een Nederlandse gids mee. Die kan je dan alles vertellen over de hoogtepunten die op tour liggen. Het gaat er niet alleen om dat je alles te zien krijgt, het gaat er ook om dat je weet wat de geschiedenis en de achtergrond van al die bezienswaardigheden is. Dit is een belangrijke reden waarom je de tour natuurlijk doet. Op deze manier kan je hier allemaal op een gemakkelijke manier achter komen met de gids.

De architectuur van de stad

Een belangrijk deel van de fietstocht is bestemd voor het ontdekken van de architectuur van de stad. Veel van de bijzondere gebouwen die je in Madrid vindt, zijn nog altijd in de originele staat. Daardoor kan je dus precies zien hoe ze gebouwd zijn en hoe ze door de architect bedoeld waren. Omdat je bovendien op de fiets bent, kan je je tempo aanpassen en kan je lekker dichtbij komen. Zo kan je de vele gebouwen echt in jezelf opnemen. Dit is natuurlijk anders wanneer je bijvoorbeeld de bus zou nemen in de stad voor een tour.

Van plein naar park

Madrid staat al stad om allerlei zaken bekend. Daarom houdt de fietstour ook niet op bij het bekijken van gebouwen. Ook is er ruimte om naar de openbare ruimte te kijken. je fietst samen met de gids ook naar pleinen en parken in de stad. Zo krijg je ook een goed beeld van wat de indeling van de stad is en wat er allemaal gebeurt op een dag. Dit is natuurlijk minstens zo leuk om te weten wanneer je een bezoek brengt aan een stad. Je wil dan wel ook echt alles ervan weten als bezoeker.

Tussendoor lekker tapes eten en drinken

Een fietstocht vergt natuurlijk wel de nodige energie. Zeker wanneer je hem maakt in een stad als Madrid. Wanneer je die energie tussentijds kan aanvullen, dan is dat natuurlijk zeer welkom. Daarom is het goed mogelijk om tijdens de tocht stops te maken om eens te zitten voor een drankje of om wat tapas tot je te nemen in één van de vele gelegenheden die je in Madrid tegenkomt. Zo kan je ook gelijk de culinaire kant van de stad goed leren kennen wanneer je op de fiets van plek naar plek aan het trekken bent.

Trek in de Madrid Tapas Fietstour? Boek hier (nu 37,50)

Voorbeelden van bezienswaardigheden

Om dit verhaal net wat concreter te maken, is het wel ook goed om te bekijken wat je allemaal op de fietstour door Madrid in ieder geval mag verwachten. Natuurlijk zit een belangrijke plek als het Koninklijk Paleis ertussen. Zoals je ook zeker kan zijn dat je Plaza Mayor te zien krijgt. Ook het Prado Museum trekt langs. Het voordeel hiervan is dat je dan al direct een goede indruk van de stad kan krijgen. Dit kan je helpen wanneer je wat langer aan een verblijf denkt. Het is dan ook goed om het juiste moment te kiezen.

Wanneer ga je fietsen?

Wat is dan het juiste moment om de Highlights Tour van Baja Bikes te doen. Het kan in ieder geval slim zijn om dit al vroeg tijdens je reis te doen. Wanneer je direct op één van de eerste dagen met de gids door de stad fietst, weet je precies wat je waar kan vinden. Wanneer je dan in de volgende dagen specifieke dingen wil gaan doen, dan weet je alvast waar je moet zijn. Daardoor maak je het voor jezelf ook makkelijker. Let natuurlijk wel even op het weer, dit kan beter wel meezitten.

Hoe en waar vertrek je?

Stel nu dat je de tocht gaat maken, hoe kan je dit dan aanpakken? Gelukkig is dit niet lastig. De tocht vertrekt namelijk vanaf Calle de los Jardines. Iedere dag is dit hetzelfde. Bovendien vertrekt de tocht altijd om 10.00. Dat is in ieder geval alvast makkelijk. Het is slim om vooraf te boeken. Zo kan je bijvoorbeeld voor kinderzitjes laten zorgen en kan je kinderfietsen boeken als je met het gezin de tocht gaat fietsen. Zelfs tandems en e-bikes zijn mogelijk als je een kleine bijbetaling doet en vooraf je boeking weet te verzorgen.

Genieten van Madrid

Het is belangrijk om vooral ook het doel van de fietstocht niet uit het oog te verliezen. Uiteindelijk doe je dit om lekker te genieten van deze bijzondere stad. Dat je daar de fiets voor pakt is natuurlijk logisch. Wat werkt er nu meer ontspannend dan een lekker tochtje op de fiets? De hele tour duurt ongeveer 3 uur, dus je zal er gemakkelijk je dag mee kunnen vullen. Zo hebben jij en je gezin in ieder geval alvast een fijne tijd in deze stad. Alle reden om daarom dus ook direct een plekje te boeken voor jouw familie.

Boek hier snel en eenvoudig een fietstour in Madrid  >>