Citytrip Madrid

Kooptip: voordelig naar de musea met de Madrid Art Walk Pass

Gemakkelijk met 1 pas de 3 belangrijkste musea in Madrid bezoeken:

  • Prado Museum
  • Museum Reina Sofia
  • Museum Thyssen – Bornemisza

Interesse in de Madrid Art Walk Pass? Bekijk hier alle informatie en prijzen

Madrid staat als stad natuurlijk om heel veel zaken bekend. Daarom komen bezoekers uit allerlei doelgroepen jaarlijks toch graag weer tijd doorbrengen in deze bijzondere stad. Een speciale doelgroep binnen dat geheel zijn de kunstliefhebbers. Zij kunnen in deze stad namelijk een aantal van de belangrijkste kunstgalerijen van de wereld vinden. Die zijn bovendien ook nog eens heel gemakkelijk te bezoeken wanneer je het slim aanpakt. Daarvoor maak je gebruik van de Madrid Art Walk Pass. Om hier meer over te weten te komen is het goed om het volgende door te nemen.

Een bezoek aan de Gouden Driehoek

Zoals gezegd vind je drie van de belangrijkste kunstgalerijen van de wereld in de stad Madrid. Omdat ze vlak bij elkaar liggen, zijn ze ook in het collectieve beeld met elkaar verweven. Het gebied waarin ze zich bevinden draagt daarom ook wel de bijnaam De Gouden Driehoek. Het gaat om drie musea, namelijk het Prado Museum, het Thyssen-Bornemisza Museum en het Reina Sofia. Deze moet je alle drie eigenlijk gezien hebben en de Madrid Art Walk Pass maakt dat een stuk gemakkelijker voor je. Een goede reden om ervoor te kiezen.

De kosten in de hand houden

Wanneer je alle drie de musea wil gaan bezoeken, dan zal je daar dus ook je budget op moeten inrichten. Het is natuurlijk niet goedkoop om iedere dag weer de entree voor jou en eventueel voor je reisgezellen te moeten betalen. In dat opzicht is het wel aantrekkelijk wanneer je hier wat hulp bij kan krijgen. Dit is dan ook precies wat de pas biedt. Je kan daarmee namelijk gemakkelijk wat korting krijgen voor de musea. Zo wordt het alleen maar aantrekkelijker om ernaartoe te gaan. Bovendien is het goed om te weten dat er meer is.

De geldigheid van de pas

In de eerste plaats is het belangrijk om naar de geldigheid van de pas te kijken. Je denkt namelijk misschien dat je met de Madrid Art Walk Pass alle drie de musea op één dag moet bezoeken om er optimaal gebruik van te maken. Dit is echter allerminst het geval. De pas blijft namelijk enkele dagen geldig. Dit is een groot voordeel, want elk afzonderlijk museum biedt jou al voldoende om te bekijken. Daar wil je natuurlijk wel goed de tijd voor nemen. Dat kan op deze manier dus ook gewoon gemakkelijk worden gedaan.

Zelf de volgorde bepalen

De Madrid Art Walk Pass kent eigenlijk maar weinig verplichtingen. Wel is het zo dat je deze altijd inwisselt bij het Thyssen-Bornemisza Museum. Dit is het vertrekpunt van de tocht langs de musea. Het is echter niet zo dat je je ook aan een bepaalde volgorde moet houden. Wel museum je op welk moment bezoekt, dat bepaal je helemaal zelf. Daardoor kan je bijvoorbeeld rekening houden met de verschillen in drukte in de drie musea en ben je daar zelf niet aan gebonden. Dat is een lekkere bijkomstigheid van het gebruik van de pas in de musea.

Geen kosten voor kinderen

Heb je de Madrid Art Walk Pass aangeschaft, dan is de korting voor kinderen tot 12 jaar nog groter. Die kan je dan namelijk gratis met je meenemen het museum in. Wanneer je als gezin in Madrid bent voor een vakantie of citytrip, dan lopen de kosten al genoeg op. Dat je flink kan besparen door het op deze manier aan te pakken is dan natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Zo kan je toch gewoon genieten van de cultuur en de bijzondere werken die je op deze plek kan vinden in De Gouden Driehoek van de stad.

Pas op met exposities

Er zijn wel een paar kleine restricties wanneer je de pas gaat gebruiken. Zo is deze alleen geldig op de vaste collecties van de musea. Je kan dus wel gewoon het museum van je keuze bezoeken, maar wanneer daar een bijzondere expositie gaande is, dan valt die erbuiten. Dit is wel goed om te weten. Mocht je namelijk voor de expositie gaan, dan is het slim om daar wel ook wat geld voor vrij te maken. Dat neemt niet weg dat de collecties zelf al meer dan de moeite waard zijn om te gaan bekijken.

Alles uit je bezoek halen

Het is met de Madrid Art Walk Pass mogelijk om elk van de drie musea één keer te bezoeken. Dat betekent dus ook dat het slim is om je bezoeken over meerdere dagen te verdelen. Op die manier zorg je ervoor dat je alles uit de mogelijkheden van de pas haalt. Bovendien weet je dan zeker dat je alles wat je kan zien in de musea ook echt te zien krijgt. Omdat je met belangrijke collecties in de wereld te maken hebt, is dit natuurlijk wel iets waar je speciale aandacht voor wil hebben als liefhebber.

Geen last van lange rijen

Een extra voordeel dat de Art Walk Pass biedt is te vinden op het gebied van de behandeling die je krijgt als bezoeker. Omdat je de pas al in handen hebt, heb je niet te maken met de wachtrijen die je op bepaalde momenten bij de entree van de musea kan tegenkomen. Het is namelijk juist zo dat jij al door kan lopen. Je hebt immers de pas al in handen. Dat geeft je elke dag weer een belangrijk tijdsvoordeel. Die tijd heb je ook wel nodig om alles goed te bekijken. De pas biedt voordeel.

Meer van Madrid zien

Wanneer je wat meer tijd in Madrid doorbrengt, dan zal je nog meer willen zien dan deze drie musea alleen. Daarom is de Madrid Art Walk Pass kopen juist ook zo belangrijk. Je bespaart er zoveel tijd en geld mee. Die tijd en dat budget heb je dan ook beschikbaar om andere dingen in de stad te gaan doen. Zo kan je er dus op meerdere manieren veel voordeel van hebben. De pas is gemakkelijk te reserveren zodat je zeker weet dat je er optimaal gebruik van kan gaan maken wanneer je in de stad bent.

Snel en eenvoudig je Madrid Art Walk Pass kopen →