Citytrip Madrid

Juni

Madrid in juni bezoeken

De zomer dient zich reeds vroeg aan in Madrid. In juni is het op en top zomer en de cijfers zien er dan ook rooskleurig uit. Gemiddelde maxima van 28°C, ‘s nachts zakt de temperatuur richting 14 graden. 10 uur zon per dag en op amper 6 dagen in de maand kan men neerslag opmerken. Temperaturen van meer dan 30°C komen in zicht en uitzonderlijk wordt de 40°C eens aangetikt. Het massatoerisme komt op gang. Terrassen zitten afgeladen vol en de bezienswaardigheden worden drukbezocht. In juli en augustus wordt het allemaal nog een tikkeltje extremer qua temperatuur en dan kan de hitte als onaangenaam worden ervaren. Personen die niet houden van extreme warmte doen er goed aan om het hoogseizoen voor te zijn.

Ook in juni kan het in Madrid reeds zeer warm zijn. Mooie blauwe lucht, volle terrasjes en een levendige avond – het hoort er allemaal bij.

Evenementen

  • Fiesta de la Ermita de San Antonio de la Florida
  • Fiestas de San Juan
  • Madrid Gay Pride

In het zonnige Spanje komt het hoogseizoen reeds vroeg op gang. Het mooie weer zit daar zeker voor iets tussen. Reeds vanaf midden april is het aangenaam warm in de straten van Madrid. Later dan juni wordt het voor velen iets te warm.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor juni? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer