Citytrip Madrid

Juli en augustus

In het hoogseizoen – juli en augustus – kan het warm zijn in Madrid. Zeg zelf gerust heet. De cijfers liegen er niet om. Een gemiddelde dagtemperatuur van 32°C. ‘s Nachts wordt het over het algemeen niet frisser dan 17 graden. 11 uur zon per dag en amper neerslag. Het komt wel vaker voor dat de thermometer een temperatuur van 40°C aangeeft. Over de middag is het dan niet erg druk op de pleinen en in de straten. Het is gewoon te warm. ‘s Avonds komt de stad tot leven

Op het dakterras van de ´Círculo de Bellas Artes’ kun je genieten van een mooi uitzicht over de stad Madrid. De lift naar boven kost je een ticket van 4 euro en boven kost een normaal frisdrankje ook een ‘democratische’ 4 euro, maar het uitzicht is daadwerkelijk prachtig. In de zomer blijven de plaatsen in de zon overdag leeg. In de straten van Madrid zoeken de mensen ook massaal schaduw op. Voor menig personen is het gewoon ook te warm. Wij, Belgen en Nederlanders, zijn temperaturen van meer dan 35°C niet gewoon. Aangenamer is om voor de zomer, of na het hoogseizoen, af te zakken richting Madrid. De temperaturen zijn aangenaam en het is minder druk.

Vergeet ook niet dat Madrid niet aan het water ligt (de rivier de Manzanares vergeten we even. Deze rivier vervult geen belangrijke rol in de stad). In Barcelona, die andere Spaanse grootstad, kun je bij extreme hitte even afzakken naar het strand. In Madrid beperkt de verfrissing zich tot fonteinen. Als het echt te heet wordt, dan neemt men de toevlucht tot de Manzanares en het kunstmatig aangelegde strand in de zomer.

Tips

  • De hitte ontvluchten kan in één van de vele stadsparken. Daar vind je fonteinen en schaduw. Ideaal om even verfrissing te zoeken. Op het heetst van de dag de toevlucht nemen tot een museum, dat kan ook.
  • Hitte betekent ook veel drinken. Terrasjes zijn best duur in Madrid en ook de kiosken in de stadsparken kennen de term ‘democratische prijzen’ niet. In de stad kun je enkele kleinere supermarkten vinden. Daar even halt houden en verkoelde drankjes kopen is veel goedkoper.
  • Tijdens de hete middaguren door de straten slenteren eist zijn tol. ‘s Avonds ben je dan best uitgeput.

In het hoogseizoen kan de temperatuur dus hoog oplopen. Personen die niet goed tegen de hitte kunnen, doen er goed aan om het bezoek wat uit te stellen. De maanden voor en na dit hoogseizoen is het ook nog mooi weer, maar de extreme hitte is dan verdwenen. Ben je toch van plan om richting Spanje te trekken in deze periode, vergeet dan zeker geen zonnebril en zonnebrandolie.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor juli of augustus? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer