Citytrip Madrid

Goedkope vliegtickets richting Madrid

Elk jaar opnieuw kiezen heel wat reizigers van over de hele wereld er voor om de Spaanse hoofdstad Madrid te bezoeken. De kans is groot dat men per vliegtuig zal reizen richting de Spaanse hoofdstad. Tegenwoordig zijn zowat alle Europese toeristische steden vlot bereikbaar dankzij een combinatie van uitstekende infrastructuur en lagenkostenmaatschappijen. Hoe staat het namelijk met de prijs van de vliegtickets? Hiervoor geldt dat je door rekening te houden met een aantal factoren zeer eenvoudig een mooie besparing op je vliegtickets naar Madrid kan realiseren. We nemen even door hoe het mogelijk is om zo goedkoop mogelijk af te zakken richting Madrid.

Keuze van de luchtvaartmaatschappij
Heel veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om vluchten naar de Spaanse hoofdstad aan te bieden. Er is op deze manier dan ook een zeer uitgebreid aanbod ontstaan van niet alleen rechtstreekse, maar ook onrechtstreekse vluchten voor mensen die nog meer van Spanje of omliggende landen willen zien. Eén van de interessantste luchtvaartmaatschappijen die op Madrid vliegen voor mensen die zoveel mogelijk geld willen besparen is Ryanair. Deze prijsvechter biedt op regelmatige basis vliegtickets aan voor een kostprijs die (ver) onder de 100 euro blijft hangen. Op deze manier hou je heel wat budget over voor ter plaatse.

Een tweede mogelijkheid is vliegen met één van de bekendste, Spaanse luchtvaartmaatschappijen, namelijk Iberia. Het valt op dat in vergelijking met andere maatschappijen de prijs van Iberia voor een vlucht naar de Spaanse hoofdstad heel wat lager ligt. Daar komt bij dat deze luchtvaartmaatschappij over een prima reputatie beschikt en haar gasten alle comfort en diensten aanbiedt waar ze enigszins nood aan kunnen hebben. Goedkoop richting Madrid vliegen? Dat kan dus zeker ook met Iberia!

Boek je vliegtickets naar Madrid niet te snel
Tot slot nog een interessante tip voor mensen die goedkoop richting Madrid willen vliegen. Er wordt vaak gezegd dat het de moeite waard is om je vliegtickets naar de Spaanse hoofdstad zo vroeg mogelijk te boeken. Dat klopt niet helemaal. In de praktijk is het vaak interessanter om zich wat dynamisch op te stellen. Heb je in de maand augustus bijvoorbeeld een weekje vrij en wens je 4 dagen af te zakken naar Madrid, dan raden we je aan om zich niet vast te pinnen op één vaste vertrekdatum. De maandag kost een ticket voor een vlucht richting de stad misschien 80 euro, maar een dag nadien amper 25 euro. Het spreekt dan voor zich dat het interessanter is om iets later te vertrekken. Weet natuurlijk wel dat het steeds belangrijk is om te kijken naar de gezamenlijke prijs van de vluchten. 120 euro heen en 40 euro is beter dan 80 euro heen en 90 euro terug – ook al is er een significant verschil in prijs qua vlucht richting Madrid.

Vaak zal het zo zijn dat lagekostenmaatschappij Ryanair de voordeligste vliegtickets kan aanbieden. Een vlucht richting de Spaanse hoofdstad neemt zo’n 2 uur in beslag, dus iets minder luxe tijdens de korte vlucht is geen drama. Staar zich niet blind op de prijzen van deze aanbieder. Soms kunnen andere aanbieders van vliegtickets – eventueel dankzij een lopende promotie – ook scherpe tarieven aanbieden.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken met hotel en vlucht? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be