Citytrip Madrid

Reistijd

Madrid is een stad die je in principe zonder al teveel problemen het hele jaar door kan bezoeken. Toch moet het gezegd dat de ene periode al wat aangenamer is dan de andere. Net als in andere delen van Spanje kan het tijdens de zomer in Madrid bijvoorbeeld erg warm worden. Daarnaast kan er ook hier regen vallen en zijn zelfs een aantal pittige onweders nooit uit te sluiten. Ben je dus met andere woorden van plan om de prachtige, Spaanse hoofdstad te bezoeken, maar zou je graag eerst willen achterhalen wat nu precies de beste reistijd is? Wij geven je hier graag een concreet antwoord op!

Madrid bezoeken tijdens het voorjaar

Het voorjaar begint in Madrid eigenlijk vrij vroeg. Dit maakt ze echter niet noodzakelijk lang, want ook de zomer dient zich vroeg aan. De lente begint in Madrid eigenlijk vaak al in februari. Dan bedragen de gemiddelde maximumtemperaturen al 16 graden met regelmatig uitschieters tot 20 graden wanneer de zon volop schijnt. Zoals gezegd duurt de echte lente in Madrid niet lang, want als snel klimmen de temperaturen naar nog hogere waarden. Mei en juni zijn naar onze begrippen dan ook reeds aardig warm. De temperaturen bereiken in deze periode dan ook reeds waarden die ver boven de 20 graden zijn gelegen. In het bijzonder wanneer je in alle comfort een bezoek wenst te brengen aan Madrid en je van plan bent om heel wat bezienswaardigheden te ontdekken is het voorjaar volgens ons bij uitstek de beste periode om de Spaanse hoofdstad in al haar facetten te ontdekken. In het hoogseizoen – juli en augustus – is het vaak meer dan 40 graden en dan is het iets minder aangenaam om te slenteren doorheen de straten.

Lees verder over maart, april, mei of juni

Zeer warme temperaturen tijdens de zomer

De zomer begint in Madrid dus behoorlijk vroeg, maar de heetste temperaturen worden bereikt in de maanden juli en augustus. De gemiddelde maximumtemperaturen zijn dan gelegen tussen de 35 en 40 graden! Deze temperaturen hebben een aanzienlijke invloed op het dagelijks leven in de Spaanse hoofdstad. Zo beschikken bezienswaardigheden en musea altijd over een speciaal zomerrooster. Dit betekent dat ze op de warmste tijdstippen van de dag de deuren sluiten. Bovendien zijn ook heel wat winkels gesloten omdat veel Madrilenen de stad zijn ontvlucht. Dit alles wijst er op dat de zomer geen goede periode is om Madrid te bezoeken. Al zijn er ook een aantal voordelen waar je rekening mee dient te houden. Zo is het verkeer tijdens de zomer een stuk minder hectisch en zijn de wachtrijen bij de populairste bezienswaardigheden vaak verwaarloosbaar. Bij 40°C is het dan ook minder leuk om aan te schuiven in de rij.

Lees meer over juli en augustus

Wat met het najaar en de winter?

De zomerse temperaturen blijven in Madrid aanhouden tot half oktober. Je moet er dan alleen rekening mee houden dat het na het ondergaan van de zon al snel behoorlijk kan afkoelen. De herfst is net als de lente een zeer kort tussenseizoen. In tegenstelling tot bij ons regent het in Madrid in het najaar weinig. Een bezoek inplannen aan de Spaanse hoofdstad in deze periode is dan ook zeker een mogelijkheid. Tijdens de wintermaanden kan het in Madrid tot slot behoorlijk koud zijn. Pak je dus lekker warm in en geniet van al het moois dat deze bijzondere stad voor jou in petto heeft. De feestdagen doorbrengen in Madrid? Het heeft zeker iets bijzonders! De kerstmarkt van Madrid is bijvoorbeeld best mooi. In het beste geval kun je deze markt bezoeken onder een stralend zonnetje bij heerlijke temperaturen voor de tijd van het jaar.

Lees meer over september, oktober, november, december, januari, of februari

Actueel weer in Madrid

Weersverwachting
Madrid

Weeronline.nl – Meer weer in Madridweeronline.nl Altijd jouw weer

 

 

← Bekijk citytrip met hotel en vlucht