Citytrip Madrid

Citytrip boeken

Direct een Citytrip Madrid boeken

We kunnen er niet omheen: stedentrips zijn best populair. Het feit dat landsgrenzen worden overschreden en dat men ettelijke uurtjes moeten vliegen om een zekere stad te bereiken vormt voor menig persoon geen belemmering meer. De komst van goedkope vliegtickets zorgen voor een groeiende populariteit van deze korte reizen. Spanje is een populaire bestemming en een citytrip richting Madrid kan men op vele manieren plannen. Wat ons betreft is er slechts één goede manier: zelf op jacht gaan naar de beste vliegtickets en vervolgens zelf een accommodatie boeken. Uiteraard kan men ook ten rade gaan bij een touroperator. In dit artikel gaan we na hoe het mogelijk is om een geslaagde citytrip te boeken. Dit geldt niet enkel en alleen voor Madrid, maar eigenlijk voor alle tripjes die je wenst te maken.

Touroperator
Steden bezoeken is een populaire bezigheid en het kan dus ook niet anders dat men dit alles kan boeken bij een touroperator. Denken we bijvoorbeeld maar aan Bebsy en Tui. Dit kan online en vaak ook nog gewoon op kantoor. Daar kan een medewerker je helpen bij het boeken, maar deze persoon kan veelal ook extra informatie omtrent de stad verschaffen. Jammer genoeg is er al te vaak slechts een beperkte keuze qua hotels. Ook qua vliegtickets blijven er een hoop pistes open. Met andere woorden: de pakketten vlucht + hotel zijn een gemakkelijke oplossing en vaak komt men ook iets duurder uit. Zelf even alles uitzoeken is leuker en bovendien ook goedkoper. Bovenstaande geldt enkel voor korte stedenbezoeken. In het kader van zonvakanties en skireizen kunnen de touroperators wel nog de nodige meerwaarde bieden.

Goede vliegtickets + accommodatie
Populaire bestemmingen die gedurende gans het jaar druk worden bezocht kunnen rekenen op een hoop aandacht van toeristen. Dit is een logisch gegeven. Meerdere maatschappijen bieden zitjes aan op hun toestellen en dan is het een kwestie van vergelijken. Niet enkel de prijs speelt een rol, maar de vlieguren zijn op zijn minst even belangrijk. ‘s Morgens toekomen en tegen de avond toe vertrekken is beter dan ‘s avonds aankomen en ‘s morgens vertrekken. Citytrips zijn korte reizen en de tijd is vaak beperkt. Probeer deze kostbare tijd dan ook optimaal te benutten. Belgen doen er goed aan om ook even te kijken naar Nederlandse maatschappijen en andersom. Na wat zoekwerk werden goede tickets gevonden en dan is het hoogtijd om een slaapplaats te vinden. Veelal zal worden geboekt bij Ryanair. Deze lagekostenmaatschappij hanteert voordelige tarieven. Toch kan het geen kwaad om ook eens andere aanbieders onder de loep te nemen. Mits een aanbieding is er misschien wel sprake van een zeer voordelig tarief. Kost een enkel ticket de maandag bijvoorbeeld 140 euro, dan betekent dit dat het niet zo’n interessante deal is. Het is perfect mogelijk dat de dag erna, dinsdag, eenzelfde ticket amper 30 euro kost. Zichzelf wat dynamisch opstellen betekent een grotere keuzevrijheid

Op booking.com kan men kiezen tussen honderden bedden. Jeugdherbergen, hotels, appartementen en vakantiehuizen kan men er doorbladeren. Dit alles komt met een hoop gegevens: recensies van reeds verbleven toeristen, een gemiddelde score, afstand tot centrum en andere bezienswaardigheden. De kans is klein dat hier geen gepast bed wordt gevonden. Uiteraard zijn wij op de hoogte van een eventuele meerkost die booking zal doorrekenen aan de gebruiker, maar dankzij de gebruiksvriendelijkheid van het systeem (laattijdige annulering en beschikbare informatie) is het een populair platform om een accommodatie te boeken. Er zijn wellicht nog een hoop alternatieven. Het is gewoon om aan te geven dat een hotel boeken geen probleem hoeft te vormen. De keuze aan accommodaties is enorm en voor iedere prijsklasse is er wel een bed. Jeugdherbergen bieden goedkope bedden aan en voor de mensen die gesteld zijn op luxe kan men een suite met eigen wellness boeken. Een leuke bezigheid voor een uurtje is het doorbladeren van de beschikbare mogelijkheden. Voor je het weet werd het perfecte onderkomen voor enkele dagen gevonden en kan de echte voorbereiding beginnen.

Bekijk goedkope citytrip met vlucht →

Informatie Madrid
Naast het boeken van vliegtickets en een hotel is het natuurlijk ook de bedoeling om wat aan vooronderzoek te doen. Madrid heeft een hoop te bieden op vele vlakken: cultuur, gastronomie, shoppen, klimaat, geschiedenis, … . De eigen interesses zullen de citytrip deels oriënteren. Op voorhand even bekijken wat er te beleven valt in de buurt kan helpen bij het intenser beleven van de trip. Het zou zonde zijn om pas achteraf iets te lezen omtrent bepaalde bezienswaardigheden in de Spaanse hoofdstad. Neem de Madrid tips eens door op deze site en voor je het weet geniet je zelf van een heerlijke paella op één van de vele prachtige pleinen in Madrid.

 

Direct je citytrip naar Madrid boeken →