Citytrip Madrid

2 dagen

Onder het motto: “2 dagen Madrid is beter dan 1 dag”  kan men enkel en alleen maar toejuichen dat er een overnachting werd geboekt in de stad. In amper 24 uur de stad verkennen is een onmogelijke opdracht. Bepaalde delen zou men volledig moeten negeren en zo creëert men een verkeerdelijk indruk. Net zoals in de meeste Europese hoofdsteden is twee dagen ter plaatse het absolute minimum. Het stelt je in staat om een oppervlakkig beeld te krijgen van de stad. Bepaalde zaken die de interesse prikkelen kun je wat meer aandacht schenken. In dit artikel gaan we na hoe men 2 dagen kan vullen in Madrid.

Centraal gelegen verblijfplaats

Eerst en vooral is het tijd om wat aandacht te schenken aan een mogelijke verblijfplaats. Aguilar is een centraal gelegen hostal. Tijdens een kort verblijf wil men geen tijd verliezen met pendelen en wandelen richting de hoogtepunten. Dit hostal ligt vlakbij het belangrijkste plein van de stad, Plaza Mayor. Aan de ene kant ligt het Koninklijk Paleis op zo’n 10 minuten wandelen en aan de andere kant ligt het Prado (6 minuten wandelen). Pal in het centrum van Madrid logeren en dat voor een goedkoop prijsje? Neem de informatie eens door:

Prijzen in informatie

Mogelijke dagplanning

Een dagplanning opstellen in het kader van een citytrip is altijd een beetje moeilijk. Menig personen hebben verschillende interesses en zullen de beschikbare tijd dus ook anders spenderen. Ook bepaalde factoren hebben invloed op de reisplannen. In juli of augustus kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40°C. De stadswandeling wordt dan wat ingekort en men neemt plaats op een terrasje, of men zoekt een openluchtzwembad om zichzelf te verfrissen.

Een algemene dagplanning ziet er mogelijks als volgt uit:

Dag 1: alles van Plaza Mayor tot aan het Koninklijk Paleis en verder. We beginnen met een terrasje op het belangrijkste plein van de stad en trekken nadien verder richting de architecturale pracht van het paleis.  Onderweg komt men een hoop zaken tegen die een stop waard zijn. Onder andere de groene zones van de stad: jardines del Campo del Moro, jardines de Sabatini, Parque del Oeste en Jardines del Cabo Noval in de buurt van het paleis zijn leuk om even uit te rusten tijdens een drukke wandeldag. Andere hoogtepunten in dit deel van de stad zijn volgende: Catedral de la Almudena, Real Basilica de San Francisco el Grande, Teatro Real en de Templo de Debod. Volgende foto’s komen uit dit stadsdeel:

Dag 2 verkent men het andere deel van de stad. Het belangrijkste museum van de stad, het Prado, ligt in de directe omgeving van twee mooie groene longen: de botanische tuin en El Retiro. ook het Museo Thyssen-Bornemisza en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia liggen op wandelafstand. Uitrusten doe je door een heerlijke cocktail te drinken op het dakterras van de Circulo de Bellas Arte. Daar geniet je ook van een prachtig uitzicht op de Madrileense architectuur.

Op het dakterras kun je genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Twee dagen – is dat voldoende?

De eerlijkheid gebiedt ons om te melden dat twee dagen ter plaatste eigenlijk net iets te weinig is. Drie dagen is een correcte termijn (lees hier), maar bij vier dagen kan men pas echt zaken ontdekken (lees meer). Dan is er nog tijd om een iets verder gelegen deel te bezoeken. Het centrum van Madrid is dusdanig interessant dat het een moeilijke opdracht wordt om alles te ontdekken tijdens deze 48 uur. Bij een fikse stadswandeling is het mogelijk om de hoogtepunten te aanschouwen, maar echt ontdekken, … Dat vraagt wat meer tijd. Het is dus verstandiger om nog een extra dagje verlof aan te vragen zodat men meer tijd kan spenderen in de Spaanse hoofdstad. De stad is het absoluut waard.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

2 daagse citytrip naar Madrid boeken? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be

 

 

← Bekijk ook citytrip met hotel + vlucht