Citytrip Madrid

Beleef Madrid in vogelvlucht met een ritje in de kabelbaan

Beleef nu Madrid in vogelvlucht met een ritje in de kabelbaan van Telefèrico. Madrid is een mooie stad ook vanuit de lucht! De kabelbaan geeft je de indruk van hoe de vogels het uitzicht op hun stad zien. Het is de manier om de stad op een andere manier te beleven. Regel hier je ticket online voor de kabelbaan in Madrid en vermijd de lange rijen.

De kabelbaan van Madrid: al 50 jaar een druk bezochte attractie

De kabelbaan, oftewel de Telefèrico, bestaat al meer dan 50 jaar. Hij werd in 1969 in gebruik genomen. Het was een onderdeel van een klein attractiepark wat onderdeel was van het park de Casa di Campo. De kabelbaan is sinds 1969 constant in gebruik. Het is een geliefde attractie voor toeristen omdat je Madrid letterlijk vanuit de lucht beleeft. Het ritje duurt eigenlijk maar 10 minuten, want de kabelbaan is zo’n 2,5 km lang. Het is een mooi moment in een drukke citytrip.

Naar boven met de kabelbaan in Madrid en een fijne wandeling naar beneden

Als je met de kabelbaan naar boven gaat stap je op bij Paseo del Pintor Rosales. Hier in de buurt is een metrostation. De kabelbaan ligt in het westen van Madrid. Vanaf het koninklijk paleis is het ook mogelijk naar het opstapplek van de kabelbaan te lopen. Je kunt er voor kiezen een enkeltje naar boven te bestellen. Veel toeristen wandelen dan weer naar beneden. Dit is een fijne wandeling met de afwisseling van natuur en stad om je heen. Je wandelt onder andere langs het meer van het Casa di Campo. Wil je gewoon snel naar beneden, dan is het mogelijk de metro terug te nemen. Bij het park is ook een metrostation.

Over Madrid zweven met de kabelbaan

Tijdens de baan naar boven, zweef je gemiddeld op zo’n 40 meter boven de grond. Een audiotoer legt uit wat je beneden aan je voorbij ziet glijden. Je kunt vanuit de kabelbaan het Koninklijke Paleis zien en de grote Almudena kathedraal. Verder kun je de business city de Quarto Torres Business Area van Madrid zien, waar het zakenleven van Madrid zich afspeelt. Vier grote wolkenkrabbers markeren dit gebied. Onder je door stroomt de grote Manzaneres rivier. Dit is de grootste rivier die Madrid doorkruist.

Eindpunt van je volgelvluchttour over Madrid

De kabelbaan eindigt in Case di Campo. Dit is een groot park waar van alles te doen is, maar wat ook een uitstekende plek is om even niets te doen. Er zijn hier 7 restaurants elk met hun eigen stijl en keuken. Je kunt hier heerlijk eten op het terras met een prachtig uitzicht om van te genieten. In restaurant eten is natuurlijk heerlijk, maar een picknick is ook prima te regelen in het park. Er zijn genoeg zitplekjes waar je heerlijk kunt ontspannen.

Dierentuin en pretpark

Verder is er in het park een dierentuin en een pretpark. Het is overigens niet handig om een ritje met de kabelbaan naar boven te combineren met een dagje dierentuin of pretpark. Het is vrij ver lopen van het eindpunt van de kabelbaan naar deze parken. Als je vroeg wilt beginnen met je dagje dierentuin of pretpark, is dat niet handig. Dan kun je het ritje met de kabelbaan beter op een andere dag plannen.

Volop natuur in Casa di Campo

Met 1772 hectare is dit park het grootste stadspark van Europa. Dit park bestaat al heel lang. Het was ooit het jachtterrein van de koninklijke familie. In het park is een dennenbos met bomen van wel 18 meter hoog. Er ligt ook een groot meer, simpel genoemd “El Lago” (het meer). Rond het meer is voor de Madrilenen zelf ook een geliefde picknickplaats.

Kabelbaan in Madrid boven de verlichte stad

Hou de openingstijden goed in de gaten want die kunnen per seizoen verschillen, van mei tot en met augustus is de kabelbaan geopend van 12.00 uur tot en met 21.00 uur. Een ritje met de kabelbaan naar boven kan dan ook ‘s avonds. Dit is natuurlijk ook een mooie activiteit als het een beetje donker is en je de verlichte stad vanuit de lucht kunt bewonderen.

Geen tijd verliezen met wachten in de rij: koop nu je ticket voor de kabelbaan van Madrid

Omdat dit een geliefde attractie is voor toeristen, is het slim om je kaartjes van tevoren online te reserveren. Dit is een attractie waar met name in de zomer de wachttijd in de rijen flink op kan lopen. Neem dus het zekere voor het onzekere en bestel je kaartjes online. De bestelde en betaalde tickets ontvang je in je mailbox. De tickets zijn een jaar lang geldig. Dus besluit je op een andere dag te gaan met de kabelbaan, dan is dat geen probleem.

Koop hier eenvoudig en snel je tickets voor de kabelbaan >>