Citytrip Madrid

Een bezoek aan het Bernabéu stadion van Real Madrid en Eden Hazard

Bezoek het Bernabéu stadion. Dit is het grote stadion van Real Madrid waar veel legendarische voetbalwedstrijden hebben plaatsgevonden. Hoe vaak heb je niet voor de tv gezeten en je afgevraagd hoe het is om in dit stadion een wedstrijd te zien? Hoe het voelt om de sfeer van het stadion te proeven? Tijdens je citytrip naar Madrid kun je een wedstrijd bezoeken. Maar voor de voetballiefhebber is een bezoek aan dit stadion een must see. Daarom kun je ook een stadiumtour maken. Zeker met de transfer van rode duivel Eden Hazard naar Real, is een bezoek aan dit stadion iets wat niet mag ontbreken voor de Belgische voetballiefhebber. Met Citytrip Madrid boek je online je ticket voor een bezoek aan het Bernabèu stadion van Real Madrid.

Koninklijk voetbal

Real Madrid bestaat al vanaf 1902 en is dus al meer dan 100 jaar oud. De club mocht zich pas in de jaren 20 real, koninklijk, noemen. De koning, groot fan van voetbal in het algemeen en van de Madrileense club in het bijzonder, gaf dit predikaat zelf.
Het stadion waarin Real Madrid vandaag de dag in huist, was al in 1947 geopend. Aanvankelijk heette het stadion het Nuevo Estadio Chamartin. Het is in 1955 het Bernabéu stadion genoemd naar Santiago Bernabéu, de voormalig clubpresident.

Succesvol in voetbal vanaf het begin

Vanaf het begin af aan van de club heeft Real Madrid veel hoogtepunten gekend en vele prijzen gewonnen. In 1905 behaalde Real Madrid voor het eerst de landstitel. Een eerste glorietijd beleefde de club na de burgeroorlog in de jaren 40 en 50. De club genoot bescherming van de dictator Franco. Er werd daarom veel geïnvesteerd in de club. Legendarische sterspelers waren Puskàs en Gente. In de jaren 50 behaalde de club maar liefst 5 maal achtereen de Europacup binnen. In de jaren 70 en 80 was de club nog sterk met als een van de hoogtepunten de periode met Leo Beenhakker als trainer. Met “Don Leo” werd tot driemaal toe de landstitel behaald.

De Ronaldo jaren en verder

In de jaren 90 leek Barcelona echter onverslaanbaar met het dreamteam van Johan Cruijff. Real Madrid speelde nog steeds sterk voetbal maar kon niet op tegen Barcelona. Met het nieuwe millennium leek het tij te keren. Real Madrid werd weer een geducht tegenstander, zeker met sterspeler Ronaldo in de basis. De strijd tussen de rivaliserende clubs, Barcelona en Real Madrid, werd nu de strijd tussen twee voetbalgiganten: Ronaldo en Messi. Ook na het vertrek van Ronaldo naar Italië blijft Real Madrid topvoetbal leveren.

Een klassiek voetbalstadion

Het stadion biedt plaats aan ruim 80.000 mensen. Het is daarmee niet het grootste stadion, maar qua sfeer en kwaliteit van de grasmat is het de perfecte thuisbasis voor een club van wereldniveau. Door de tijd heen heeft het Bernabéu stadion veel aanpassingen gekregen. In 2005 is het stadion gedeeltelijk gerenoveerd. Het heeft de vorm van het voetbalveld, maar dan met afgeronde hoeken. Dit geeft het stadion een futuristische look, ook door de overkapping.

Tour door het koninklijke stadion

Een bezoek aan het Real Madrid stadion laat je alle elementen achter de schermen in het Bernabéu stadion zien. Je komt in de kleedkamer waar de tenues van de spelers al klaarliggen. Of neem plaats achter de interviewtafel in de perskamer. Hier zit je waar de technische staf moeilijke vragen over de opstelling probeert te omzeilen, of waar de nieuwe aankopen bekend worden gemaakt. Sta in de spelerstunnel waar de tegenstanders voor het eerst elkaar ontmoeten. Ook kun je in de simulatie stappen van de spelersbus en een virtuele rit meemaken naar een ander stadion.

Een van de best bezochte museum van Madrid

Tijdens een bezoek aan het Real Madrid stadion kun je het museum bezoeken met de geschiedenis van Real Madrid. Ook al ben je misschien normaal niet zo’n museumbezoeker, dit museum is niet voor niks het derde best bezochte museum van Madrid. Het museum heeft namelijk veel interactieve elementen. Ben jij bijvoorbeeld de nieuwe aanwinst voor het team van Real Madrid, plaats jezelf dan tussen de sterspelers in wedstrijdtenue op de opstellingswand. Ook kun je eindeloos selfies maken met de virtuele versie van de spelers. Natuurlijk zijn de velen bekers die de club door de jaren heen heeft gewonnen, ook te bewonderen.

Bezoek het Bernabéu, bezoek Hazard

Voor Belgische toeristen heeft een bezoek aan het Barnebéu nog een speciaal tintje gekregen. Sinds juni 2019 is Real de thuisclub van rode duivel Eden Hazard. De Belgische voetballer is met de transfer van 100 miljoen euro naar de Koninklijke de duurste Belgische speler ooit. Door meer dan 50.000 Real Madrid fans werd Hazard verwelkomt in het Barnebéu stadion tijdens een speciale presentatie. Bezoek het stadion van de nieuwe thuisclub van Eden Hazard. Ga op de foto met de virtuele versie van Hazard in het witte Real shirt.

Skip the line, boek online jou ticket voor een bezoek aan het Bernabéu stadion

Voorkom je tijd verdoen in een lange wachtrij voor de kassa en bestel je tickets voor deze bijzondere tour online. Een bezoek aan het stadion van Real Madrid staat bovenaan het lijstje van velen die Madrid bezoeken. Dit betekent daarom vaak een wachtrij om het stadion binnen te komen of volgeboekte rondleidingen. Als je tickets online bestelt, voorkom je dit soort frustratie. Wanneer je de tickets bestelt, dan krijg je deze digitaal opgestuurd naar je mailbox. Je hebt de tickets dus altijd bij de hand. Omdat je dit snel en simpel kunt regelen vanuit Nederland of waar ook ter wereld, is het ook een leuk cadeau om te geven. Met een paar tickets voor een bezoek aan het Bernabéu stadion kun je een voetballiefhebber die naar Madrid gaat blij mee verrassen.

Koop snel en eenvoudig je tickets online en bezoek het Real Madrid voetbalstadion >>