Citytrip Madrid

Top 10 Madrid met kids

De dagplanning tijdens een citytrip zal deels afhangen van het reisgezelschap. Een meidengroep brengt meer tijd door in de winkels en kunstliefhebbers doen de vele kunstmusea aan die Madrid rijk is. Wanneer er sprake is van kinderen, dan zal men bepaalde activiteiten moet inplannen die hen kan bekoren. We sommen enkele activiteiten op die als aangenaam worden ervaren door jongeren.

Zoo

Zoo Aquarium Madrid is een dierentuin van zo’n 20 hectare groot. Meer dan 500 soorten en 5000 dieren kan men er opmerken. De reuzenpanda’s zijn de blikvangers van de zoo. Ook haaien en berberleeuwen kan men er bewonderen. De zoo van Madrid behoort volgens kenners tot de mooiste van Europa.

Koop hier tickets voor Zoo Aquarium Madrid: Skip the line >>

 

Parque del Retiro

De groene long is het grootste park in het centrum van Madrid. Een bootje huren en ronddobberen op het park kan de kleinsten wel bekoren. Neem een brood mee. De hongerige vissen in het gigantische meer hebben altijd honger. De 6000 karpers gaan als gekken te keer indien we spreken over eten.

Kabelbaan

Een mooi uitzicht krijg je bij het nemen van de kabelbaan. Deze gaat van Paseo Pintor Rosales (metro Argüelles) naar Casa de Campo. In dat gigantische park kunnen de jongsten zich uitleven. Daar vind je bijvoorbeeld de zoo en een attractiepark. Eventueel kun je te voet richting het park wandelen en eenmaal daar gebruik maken van de kabelbaan om zich terug naar het hoger gelegen centrum  te begeven.

Waterpark

Tijdens de hete zomerdagen kunnen de parken de nodige verfrissing zoeken. vraag is natuurlijk wel of men gedurende een citytrip in Madrid behoefte heeft aan enkele uren waterplezier. De stad heeft een hoop meer te bieden.

Koop hier tickets voor Aquopolis San Fernando de Henares: Skip The Line >>

Koop hier tickets voor Aquopolis Villanueva: Skip the line >>

 

De provincie Madrid heeft twee Aquopolisparken. Eén in Villanueva de la Cañada en een ander in San Fernando de Henares. Beide parken worden vaak bezocht door de Spanjaarden die er wonen en in mindere mate door toeristen.

Estadio Santiago Bernabéu

De thuishaven van voetbalclub Real Madrid. Voetballiefhebbers nemen beslist even een kijkje in deze voetbaltempel. Enkel de fans van FC Barcelona – de aartsrivaal – blijven hier weg.

Koop hier tickets voor Bernabéu Tour: Priority Toegang >>

 

Parque Warner

Parque Warner Madrid – voor sommigen beter bekend als het enige resterende WB Movieworld – is toch wel 1 van Europa’s grootste en beste parken met enkele spectaculaire achtbanen zoals Superman, Batman, Coaster Express en Stuntfall.

Koop hier tickets voor Parque Warner Madrid >>

 

Attractiepark

Ook in Casa de Campo kun je een tijd spenderen in het attractiepark van Madrid. De groene zone ligt ten westen van de stad en is bereikbaar met de kabelbaan. Het attractiepark is best groot: bloedstollende achtbanen, poppenshow, magie. Voor de allerkleinsten zijn er ook rustige attracties. Een treintochtje en draaimolen horen bij de opties.

Koop hier tickets voor Parque de Atracciones Madrid >>

 

Madrid met kids

Er zijn dus voldoende activiteiten die ook de kleinsten onder ons kunnen bekoren. Veel zal natuurlijk afhangen van de leeftijd van de kinderen. Neem bovenstaande eens door en wie weet wordt de eigen interesse wel geprikkeld. Verder is er ook nog faunia en ‘de aardbeientrein‘ (tren de la fresa).

Aangezien een ‘top 10 lijst’ op zijn minst 10 voorstellen moet hebben, raden we ook nog de verschillende amusementen en sport-complexen aan.

 

← Bekijk alle bezienswaardigheden in Madrid