Citytrip Madrid

Luchthaven naar centrum

Madrid Barajas Airport, de grootste internationale luchthaven van Spanje vindt men op zo’n 17 kilometer afstand van de centrum van Madrid.

Tijdens een citytrip is het aangenaam om vlot en efficiënt te pendelen van de luchthaven naar het stadscentrum. Het is leuk om de bagage zonder problemen achter te laten in de verblijfplaats om vervolgens te beginnen met de ontdekkingstocht. Er zijn meerdere manieren om van de luchthaven naar het stadscentrum te pendelen. We sommen enkele op:

Taxi naar je Hotel in Madrid – 25 euro (ongeveer 25-30 minuten)

Taxi’s mogen aan een luchthaven uiteraard niet ontbreken. De prijs voor een enkele rit bedraagt 25 euro. Duur in vergelijking met de andere opties, maar hier is wel plaats zat in het voertuig en bovendien zal je voor de verblijfplaats worden afgezet. Een taxi is interessant indien men laat of zeer vroeg aankomt in de stad. Dan is het misschien aangenamer om de snelste optie te kiezen.

In de taxi passen 4 personen. De kostprijs van het autoritje kan men ook delen met het reisgezelschap, dus duur is relatief.

Airport Express bus – 5 euro + eventueel overstap metro (ruim 35 minuten onderweg)

Voor amper 5 euro koop je een ticket voor deze bus. De bus kent slechts enkele haltes: Terminal 4, Terminal 2, Terminal 1, O’Donnell en Cibeles. Tussen 06 uur en 23.30 uur wordt ook halt gehouden aan Atocha (treinstation). Als toerist is de kans groot dat wordt afgestapt aan Plaza de Cibeles. De rit duurt ongeveer een halfuurtje. Op de bus zijn er speciale rekken voor bagage. De bussen rijden frequent. Overdag merkt men ieder kwartier een bus op en ‘s nachts is dat ieder halfuur. Alvorens te vertrekken kan het handig zijn om de ligging van het hotel ten opzichte van Plaza de Cibeles eens te bekijken. Daar kan men eventueel te voet richting het hotel trekken, maar men kan daar ook perfect ondergronds gaan en de metro nemen.

Belangrijk! Veel toeristen stappen af aan Plaza de Cibeles. Opstappen op de bus om na de stedentrip terug te pendelen naar de luchthaven kan hier ook, maar het is niet dezelfde halte. Dit zorgt vaak voor de nodige verwarring. Op onderstaande afbeelding zie je een rode pijl, daar zul je afstappen van de bus om vervolgens het hotel op te zoeken. Een paar dagen later wens je die bus weer te gebruiken om richting de luchthaven van Madrid te pendelen. Dit gebeurt aan de halte bij de zwarte pijl.

Metro – 5 euro (gemiddelde reistijd van 35 minuten)

Madrid is eigenlijk een echte wandelstad. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen allen niet ver van het stadscentrum en net dat maakt van Madrid een heerlijke stad om door te kuieren. Personen die tijd wensen te besparen, of niet graag kuieren, kunnen altijd beroep doen op een uitstekend metronetwerk. Aan het vliegveld liggen twee metrostations, Aeropuerto T1-T2-T3 en Aeropuerto T4. Iedere dag van 06 tot 02.00 rijden eer metro’s richting Madrid. 35 minuten duurt de rit ongeveer richting het plein Puerta del Sol (inclusief twee overstappen: Nuevos Ministerios en Tribunal of Plaza de España). Een enkele rit kost normaal zo’n 2 euro, maar er wordt ook nog eens 3 euro luchthaventaks aangerekend.

Indien je van plan bent om vaker gebruik te maken van het metronetwerk tijdens de stedentrip, dan is het voordeliger om meteen een tienrittenkaart aan te kopen. Op deze manier krijg je wat korting.

Vliegveld Madrid naar Centrum

Net zoals in iedere toeristische wereldstad zijn er voldoende mogelijkheden om vlot het stadscentrum te bereiken. In het kader van Madrid kan men melden dat het een koud kunstje is om relatief goedkoop het hotel te bereiken. Alvorens af te zakken richting de Spaanse hoofdstad is het wel interessant om de ligging van het hotel eens op te zoeken. Ook de plaatsen Atocha en Plaza de Cibeles eens bekijken maakt deel uit van een goed georganiseerde citytrip. Dat zijn namelijk de stopplaatsen van de goedkope bus die pendelt tussen de luchthaven en het stadscentrum.

Taxi van luchthaven Madrid rechtstreeks naar je Hotel boeken?

De snelste en comfortabelste manier om van het vliegveld rechtstreeks naar je hotel te gaan is per taxi. De ruime voertuigen met genoeg ruimte voor uw bagage, airconditioning (vooral lekker koel in de zomermaanden), professionele in uniform gehulde chauffeurs, goede prijzen en een deur tot deur service 24 uur per dag iedere dag van het jaar. De taxi – een snelle en comfortabele manier om van het vliegveld naar uw accommodatie te komen!

Wanneer u nu boekt voor de comfortabele taxi, staat er gegarandeerd iemand na aankomst op u te wachten. Begin uw reis comfortabel!

Reserveer je luchthaventaxi snel en eenvoudig online en wordt afgezet bij je hotel >>

 

 

← Bekijk alle tips