Citytrip Madrid

3 dagen

Drie dagen vertoeven in een stad volstaat voor de meeste toeristische grootsteden. Denken we maar aan Parijs, Barcelona, Sevilla en tientallen anderen steden. In het kader van Madrid kan men melden dat ook hier 3 dagen voldoende is om een algemene indruk van de stad te krijgen. Gedurende deze 72 uur is het dan mogelijk om een hoop bezienswaardigheden te ontdekken en er is ook nog ruimte voor ontspanning. Uiteraard hangt een hoop af van de vlieguren en de persoonlijke interesses. We verklaren ons nader.

3 dagen in Madrid, vliegtickets verstandig boeken!

Maandag in de vooravond omstreeks 17 uur landen in de luchthaven van Madrid, vervolgens naar het centrum pendelen en pas om 18.30 aankomen aan het hotel is dus dag één. Het spreekt voor zich dat het dan beter is om een vroege vlucht te nemen, indien mogelijk natuurlijk. Bij het nemen van de terugvlucht kunnen we hetzelfde opmerken: nu is het beter om een late vlucht te nemen. Zowat alle hotels en andere verblijven hebben er geen probleem mee om bagage nog enkele uren te stallen in een beveiligde ruimte. Immers, de meeste accommodaties verkiezen een check-out rond het middaguur en het is niet aangenaam om met alle bagage rond te wandelen.

Dankzij het verstandig boeken van vliegtickets is het mogelijk om de verblijfsduur aardig te verlengen. Bij het laat aankomen en vroeg vertrekken uit de Spaanse hoofdstad is er eigenlijk geen sprake van 3 dagen. De volle dagen met dag en nacht inbegrepen zijn de belangrijkste.

Toch nog een dagje meer?

Pendelen is vermoeiend. Een dag vroeg aankomen in Madrid betekent veelal dat je reeds uren op baan bent (naar luchthaven gaan, uren wachten, 2 uur vliegen). De vermoeidheid zal dus reeds vlug optreden en eigenlijk is die eerste dag deels een verloren dag. Soms is het gewoon beter om ‘s avonds aan te komen en ‘s morgens met volle energie te beginnen met de ontdekking van de stad. Een extra nacht is dus welkom. 4 dagen Madrid dringen zich op. Deze extra hotelnacht zal zorgen dat het budget wat zal moeten worden opgetrokken, maar het zorgt wel voor een betere reiservaring en daar draait een hoop om bij een citytrip.

Drie dagen is dan wel voldoende om de stad te ontdekken, maar er is meer. Ook in de omgeving kan men enkele opmerkelijke bezienswaardigheden opmerken. Bij het verlengen van de reisduur kan men dus ook wel meepikken van het Spaanse binnenland, in de buurt van de hoofdstad.

Geniet van de drie dagen

Tijdens een stedentrip vliegt de tijd. De sfeer zit goed, het klimaat is heerlijk en de te ontdekken zaken zijn prachtig. Heb je toch het gevoel dat je iets hebt gemist bij het terugvliegen naar het thuisland, troost jezelf met de gedachte dat het best gemakkelijk is om een stedentrip te organiseren. Spanje ligt relatief gezien dicht bij de deur en tegenwoordig kosten vliegtickets geen fortuin meer. Een tweede bezoek valt dus te regelen.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

3 daagse citytrip naar Madrid boeken? Bekijk de aanbiedingen van TUI.be en Bebsy.be

 

 

← Bekijk ook citytrip met hotel inclusief vlucht