Citytrip Madrid

Goedkoop hotel

Een bezoek aan eender welke stad hoeft tegenwoordig geen fortuin meer te kosten. Dankzij lagenkostenmaatschappijen kan men voor een klein prijsje vliegtickets regelen. Vaak is het duurder om de wagen ergens enkele dagen achter te laten aan de luchthaven dan te vliegen naar een Europese bestemming. De aankoop van voordelige tickets richting Madrid betekent natuurlijk niet dat men de citytrip goedkoop kan noemen. De opeenstapeling van kosten zal vaak leiden tot een hoog kostenplaatje. Onderdak, bezienswaardigheden, souvenirs, gastronomisch genieten en transport kosten een hoop geld. Op bepaalde zaken kan men besparen in de hoop om de kosten wat te drukken. Een luxueus hotel met zwembad hoeft helemaal niet, opteer bijvoorbeeld voor een hostal. Een accommodatie met wat minder luxe doet ook wat het moet doen: voorzien van bedden.

Tijdens een bezoek aan Madrid is de kans klein dat veel tijd wordt doorgebracht op de kamer. ‘s Morgens vroeg sta je op en meteen trek je er op uit. In het centrum van Madrid kan men een hoop mogelijkheden vinden qua ontbijt. Na deze snelle hap – of uitgebreid ontbijt – begint het echte ontdekken. Wandelen, bezienswaardigheden aanschouwen, zelf een ontdekkingstocht organiseren, in het hoogseizoen tijdens een zwoele avond nog een terras doen en dan pas terug vertrekken richting het hotel, … . Je begrijpt het reeds: het prachtige Madrid heeft een hoop te bieden en het hotel is er enkel en alleen om te voorzien in bedden. In die zin zijn een ruime kamer, fitness en zwembad overbodige luxe. Een goedkoper hotel kan dan de oplossing bieden.

Enkele tips

  • Een hostal is geen jeugdherberg (hostel). In Spanje wordt er doorgaans gesproken over een hostal voor accommodaties met een receptie (24uur), eigen kuisploeg en geen ontbijtmogelijkheden.
  • De afstand van het hotel tot aan het centrum is belangrijk. Probeer in het centrum van Madrid te overnachten. Het is altijd leuker om vlakbij de voornaamste bezienswaardigheden te vertoeven.
  • Fikse kortingen die worden aangeboden door aanbieders van kamers zijn niet altijd even interessant. Een hotel met 4 sterren kost per nacht bijvoorbeeld 150 euro per kamer. Dankzij een korting kun je er vertoeven voor 130 euro per nacht. Een leuke korting, maar vraag jezelf af of het nodig is om 130 euro per nacht te betalen. Bepaalde hotels in het centrum kosten een pak minder. Het is minder luxueus, maar vaak is dit geen zonde.

Zoek een goedkoop hotel? Bekijk deze aanbiedingen

Geen gebrek aan ‘goedkopere’ hotels in Madrid. De term goedkoop is relatief en dus raden we je aan om zelf even een zoektocht te organiseren naar een beschikbare kamer. Gewoon even de data invullen en voor je het weet verschillen er tientallen mogelijke kamers. De afstand tot het centrum, prijs, waardering en meer verschijnen direct in beeld. Start je zoektocht hieronder met de beste aanbiedingen.Booking.com

 

 

← Bekijk ook goedkope citytrip met vlucht