Citytrip Madrid

Januari

Januari, een nieuw jaar staat voor de deur en hoe kun je dit nieuwe jaar beter beginnen dan met een citytrip? In België en Nederland is het dan vaak koud en somber weer en het is dan hoogtijd om een paar dagen naar het zuiden te trekken. Daar hoopt men om te genieten van een zogenaamde winterzon. In het kader van Madrid moeten we enigszins teleurstellende cijfers voorleggen: de gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 3 en 10 graden en per dag schijnt de zon zo’n 4 uur. Sneeuwval is uitzonderlijk. Gemiddeld gezien valt er 45 mm regen in 14 dagen gedurende de maand januari. We raden je dan ook aan om een regenjas mee te nemen.

Niet dat deze cijfers problematisch zijn, maar de trip nog wat uitstellen is misschien een goed idee. De aangename temperaturen en uren zonneschijn bieden zich reeds vroeg in het jaar aan en dan is het iets aangenamer om door de prachtige straten te slenteren. De prachtige architectuur komt dan volledig tot zijn recht.

Madrid bedekt onder een laagje sneeuw is niet ongebruikelijk, maar wel zeldzaam. Vergeet niet dat de stad is gelegen op een Spaanse hoogvlakte, op een hoogte van ongeveer 670 meter. Het kan er dus wel aardig fris zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke evenementen

De Optocht van de Drie Koningen (5 en 6 januari) is een mix tussen een kerst- en een sinterklaasfeest en richt zich dus meer op kinderen. Na deze dagen kan men solden opmerken. Shoppers, opgelet dus! Ook de Fiestas de San Antón vinden in deze maand plaats.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor januari? Bekijk het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer