Citytrip Madrid

Maart

De donkere wintermaanden lopen ten einde en men snakt naar wat zon. We zijn inmiddels enkele maanden ver in het nieuwe jaar en het is hoogtijd om nog eens op vakantie te gaan. In dit artikel kijken we in welke mate Madrid een interessante bestemming is in maart.

Madrid is altijd een interessante bestemming. Er valt een hoop te beleven en een weekend is zo gevuld. Personen die op zoek zijn naar warmte en zon komen zeker aan hun trekken in Madrid. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt er maar liefst 19,9 graden Celsius. In het hoogseizoen wordt de 40°C wel vaker aangetikt. Gedurende deze hitte een citytrip organiseren is misschien niet het beste idee. In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen milder en dan is het ook leuker om rond te wandelen.

In maart is het overdag gemiddeld zo’n 15 graden. ‘s Nachts daalt de temperatuur tot 4 graden. De zon schijnt zo’n 6 uur per dag en gedurende 10 dagen kan men neerslag opmerken. In maart valt er gemiddeld gezien 32 mm neerslag. Het spreekt voor zich dat dit gemiddelde waardes betreft. tegen eind maart klimt de temperatuur vaker richting 20 graden en soms is een 25 perfect mogelijk. Mits wat geluk is het dus mogelijk om in t-shirt de bezienswaardigheden te bezoeken. Vanaf april biedt de zomer zich eigenlijk aan. Dan is het eigenlijk ‘gegarandeerd’ mooi weer. In maart neem je best nog een dikke trui, of jas mee om de koelere avonden warm door te brengen.

Madrid in maart is dus een aanrader. Wel even op voorhand het plaatselijk weerbericht raadplegen alvorens in te pakken. Mits wat geluk is het er enkele dagen meer dan 20°C en dan kan de zomerkledij ook reeds mee.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor maartn? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer