Citytrip Madrid

Hostal Aguilar

In Madrid zijn er een hoop mogelijkheden qua verblijf. De meeste toeristen overnachten in een traditioneel hotel, maar ook appartementen, luxe verblijven en jeugdherbergen zijn populair. In Spanje is het dan ook nog eens mogelijk om te opteren voor een hostal. Veel mensen denken dat dit gewoon een Spaanse term is voor een hostel (jeugdherberg), maar dit klopt niet volledig. Een hostal situeert zich tussen een jeugdherberg en een traditioneel hotel. Zie het als een hotel, maar dan iets minder luxueus. Gedurende ons verblijf verbleven we in Hostal Aguilar. Hoogtijd om de verblijfplaats eens te bespreken.

Hostal Aguilar

De zoektocht naar een passend bed is altijd een beetje spannend. Eerst en vooral wens je een goede ligging, vlakbij de voornaamste bezienswaardigheden van Madrid en anderzijds mag het vaak ook niet te prijzig zijn. Hostal Aguilar voldoet aan deze voorwaarden:

 

 

  • De prijzen van een kamer variëren van 30 tot 40 euro voor een gewone tweepersoonskamer. Hartje centrum Madrid is dit goedkoop.
  • De kamers zijn ruim en proper. Iedere dag komt een kuisploeg langs.
  • De verdieping is enkel toegankelijk nadat de receptie de deur opent via een camerasysteem. Zo is de kans kleiner dat onbekenden het complex binnendringen.
  • De receptie is 24 uur lang open en je kunt er dus perfect terecht met allerlei vragen.
  • De kamers zijn ruim en de airco zorgt in het hoogseizoen voor de nodige verkoeling.
  • Ontbijt zit niet inbegrepen in de prijs, maar eigenlijk is dit enkel en allen een voordeel. Zo ben je verplicht om de Spaanse lekkernijen te verkennen. In de directe omgeving van de hostal kan men de eettenten niet op één hand tellen.
  • De ligging is wellicht de grootste troef. Het levendige plein Puerta del Sol ligt op 5 minuten wandelen. het Koninklijk Paleis op zo’n 10 minuten. Ook de groene long van de stad – Retiro Park – bereikt men na enkele minuten stappen. En ergens daartussen ligt het kloppende hart van Madrid: Plaza Mayor.

Toeristen die Madrid ten volle willen ontdekken en niet veel aandacht schenken aan de faciliteiten van het verblijf zullen het zeer zeker naar hun zin hebben in deze hostal. De prijzen liggen gevoelig lager dan bij een traditioneel hotel. In de stad zelf is het trouwens de bedoeling om zaken te verkennen en veel tijd wordt dan niet gespendeerd in het verblijf. Veelal is men moe na een dag rondslenteren en dan is er geen tijd om gebruik te maken van de dure faciliteiten van luxehotels. Denken we dan maar aan een fitness en een gymzaal.

Overnachten in Madrid

We beweren zeker niet dat Hostal Aguilar de beste stek is om te overnachten. In Madrid zul je trouwens opmerken dat veel van deze accommodaties gehuisvest zijn op volledige verdiepingen van historische gebouwen. De eerste verdieping hoort bijvoorbeeld toe aan de ene hostal en de verdieping erboven is dan weer eigendom van een andere aanbieder. Bedden aanbieden in een grootstad, het is big business. Neem het aanbod eens door op bepaalde sites die accommodaties aanbieden en het is perfect mogelijk om iets te vinden dat past binnen de verwachtingen. De een heeft namelijk nood aan een zwembad en de ander houdt het liefst zo basic mogelijk.

Overnachting bij Hostal Aguilar boeken?

Wil je overnachten in Hostal Aguilar? Boek hier bij Booking.com en vindt de goedkoopste prijs.

 

 

← Bekijk goedkope hotels

← Bekijk alle hotels op een kaart