Citytrip Madrid

Oktober

In Nederland en België denken we bij het horen van ‘oktober’ aan ‘donker’, ‘regen’ en ‘wind’. Gemiddelde waarden voor België zijn ook niet echt rooskleurig. Gemiddeld overdag zo’n 15 graden en in de nacht is het een frisse 7 graden. De zon schijnt nog zo’n 4 uren per dag en 17 dagen in de maand zal men neerslag opmerken, regen dus. Hoogtijd om warme oorden op te zoeken. De batterijen opladen doet men in het zonnige Spanje, in Madrid.

De cijfers zijn er alvast iets beter. Gemiddeld overdag zo’n 21 graden. Iets frisser is het in de avond. De minimumtemperatuur bedraagt amper 9 graden. De zon schijnt er ruim 6 uur per dag in oktober en op 9 dagen kan men neerslag opmerken. Het spreekt voor zich dat dit gemiddelde waarden zijn. Voornamelijk in het begin van de maand kan een temperatuur van dertig graden wel nog eens bereikt worden. Het eerste deel van oktober 2007 waren dit de cijfers:

Meteen valt het uitstekende nazomerweer op in het begin van de maand. Met ruim 30°C en nog 6 dagen met minimum 25°C kan men spreken van aangenaam terrasjesweer. Nadien koelt het wat af, maar 22°C en geen neerslag is nog steeds aangenaam om door Madrid te kuieren. In vergelijking met België zijn de cijfers dus zeker goed te noemen en net daarom is het verstandig om Madrid in oktober te bezoeken. Voor de frisse avonden/nachten is er misschien een dikke trui nodig, maar over het algemeen is het overdag nog ideaal terrasjesweer.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Nog geen citytrip geboekt? Bekijk zeker eens het aanbod van TUI en Bebsy en boek de goedkoopste citytrip online!

 

 

← Bekijk beste reistijd en het actueel weer