Citytrip Madrid

4 dagen

4 dagen in Madrid – wat te doen?

Bij het boeken van een citytrip naar Madrid is het de bedoeling om voldoende lang in de stad te vertoeven. Er vallen namelijk een hoop bezienswaardigheden te bezichtigen en het zou zonde zijn mocht men door gebrek aan tijd niet alles kunnen zien. ‘Hoeveel dagen in Madrid?’ is dan ook een veelgestelde vraag. Wij raden je aan om minimaal 3 dagen te boeken. In het beste geval opteer je voor nog een extra dag. 3 overnachtingen, 4 dagen.

Op de eerste dag zit je met de vlucht en ook op de laatste dag moet je je ruimschoots op tijd aanmelden op de luchthaven. 3 overnachtingen boeken betekent in vele gevallen niet 4 dagen genieten. In het beste geval kom je ‘s morgens toe en vertrek je ‘s avonds uit de stad. Op deze manier ben je langer aanwezig in Madrid en kun je dus meer bezoeken.

Wandelstad

Madrid is een echte wandelstad. In die andere Spaanse grootstad – Barcelona – liggen de bezienswaardigheden nogal verspreid en is het gebruik van openbaar vervoer soms aangeraden, maar in het kader van de hoofdstad kan men eigenlijk alles op eigen kracht bereiken. Op onderstaande simplistisch kaartje zie je enkele hoogtepunten liggen.

De afstand van het Koninklijk Paleis (Palacio Real) tot de kunstcollectie van het Prado bedraagt amper enkele kilometers en daar doet men te voet 20 minuten over, in vogelvlucht. Onderweg kom je natuurlijk een hoop zaken tegen die een stop waard zijn en die 20 minuten zullen in realiteit enkele uren worden. Het is maar om aan te geven dat het historische centrum van Madrid best kleinschalig is. De meeste hoogtepunten situeren zich allen vlakbij elkaar. De iets verder gelegen stadswijken zijn met het openbaar vervoer vlot bereikbaar.

Hotel met goede ligging

Pal in het centrum van een stad logeren gedurende een citytrip is altijd interessant. Vlakbij de hoogtepunten en recht in de actie. In Madrid zijn er hoop mogelijkheden qua overnachten. Van zeer dure luxehotels tot zeer goedkoper jeugdherbergen met eventueel gemeenschappelijke slaapzalen. Ook de Spaanse hostals zijn immens populair. Dit verblijfstype kun je vergelijken met een hotel en mag men dus ook niet verwarren met een hostel (= jeugdherberg). Ruime kamers en 24-uurs receptie zijn de voordelen. Zelf voor het ontbijt zorgen is ook een aanzienlijk voordeel. Zo kun je niet anders dan de Spaanse keuken verkennen. Een voorbeeld:

Hostal Aguilar ligt tussen het Koninklijk Paleis en het Prado – vlakbij Plaza Mayor en Sol (beiden grotere pleinen). Ideaal gelegen dus om op stap te gaan, zo tussen al deze hoogtepunten. De ene dag kun je dan de buurt van het paleis uitkammen en de andere dag trek je richting de groene long van de stad, het Retiro. Wat ons betreft een leuke verblijfplaats.

Prijzen en informatie

4 dagen in Madrid

Vier dagen vullen in de Spaanse hoofdstad is een koud kunstje. Tijdens een citytrip is er altijd tijd te weinig. Het is moeilijk om een strikt dagprogramma op te stellen, daar iedere toerist andere interesses heeft. De kunstliefhebbers onder ons zullen het naar hun zin hebben in onder andere het Prado, Reina Sofía en het Thyssen museum. Het koppeltje slentert dan weer graag door de straten en aanschouwen de historische gebouwen en nemen graag plaats op een terras op één van de mooie pleinen dat Madrid rijk is.

  • Dag 1: de buurt van het Koninklijk Paleis.
  • Dag 2: Retiro, Prado, botanische tuin en omgeving
  • Dag 3: (halve)daguitstap richting Toledo 
  • Dag 4: verder gelegen buurt in Madrid + onontdekte steegjes in de binnenstad verkennen

in 4 dagen Madrid moet je zeker deze top 10 bezienswaardigheden gezien hebben. Mis het niet.

Aan het einde van de rit is het je eigen reis en zul je zelf moeten kijken welke zaken de moeite waard zijn om zich op te focussen. De Spaanse hoofdstad is zeker en vast een bezoek waard en we hopen dan ook dat je binnenkort zelf ergens vertoeft op een gezellig Madrileens plein.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

4 daagse citytrip naar Madrid boeken? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy

 

 

← Bekijk ook citytrip met vlucht en hotel