Citytrip Madrid

December

December staat in Europa over het algemeen bekend als een donkere maand. Toch is het ook een belangrijke maand voor het toerisme. Wanneer we kijken naar België, dan merken we een hoop kerstmarkten op. Het is de tijd dat overal lichtjes worden gehangen en op de belangrijke pleinen merken we heuse markten op alwaar zaken allerlei kunnen worden gekocht. In het kader van België zijn dit dus een hoop eet- en dranktenten. Ook een reuzenrad en schaatspiste horen bij een goede kerstmarkt. De Spaanse hoofdstad wordt in aanloop van kerstmis en nieuwjaar ondergedompeld in een heuse kerstsfeer. Ben je van plan om in de maand december richting Madrid te trekken, dan is het verstandig om eerst eens te kijken wat de weersverwachtingen worden.

Gemiddeld gezien valt het best nog mee. De maximale dagtemperatuur schommelt rond de tien graden. ‘s Nachts koelt het af tot een frisse 4 graden. De zon schijnt toch nog ruim 4 uur per dag en op 11 dagen in november kan men neerslag opmerken. De kans op de ideale kerstsfeer is zeer klein, want sneeuw krijgt men er zelden te zien. Sneeuwmachines bootsen het witte goedje wel na bij bepaalde uitgaansgelegenheden. De kans is trouwens groter op aangenaam terrasjesweer. Voornamelijk het eerste deel van december kan men nog aardig wat mooie dagen opmerken. Zo rondwandelen bij 13 à 15 graden in aanwezigheid van een stralend winterzonnetje is een aangenaam gebeuren.

Samenvattend kan men stellen dat het in Madrid in december droger en warmer is dan in België en Nederland. Neem toch maar een trui en jasje mee voor de koele avonden door te brengen aan één van de leuke kerstmarkten. Neem het artikel van Kerst in Madrid eens door en voor je het weet vertoef je zelf in het lichtrijke Madrid.

Tip: De beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip naar Madrid boeken voor december? Bekijk zeker het aanbod van TUI en Bebsy

 

Lees meer over wat te doen in Madrid rond de Kerstdagen →